Misiunile pompierilor vâlceni în perioada 05.01 – 08.01.2024

253 0

BULETIN INFORMATIV

 În perioada 05 ianuarie, ora 08:00 – 08 ianuarie, ora 08:00, pompierii militari din cadrul celor 8 subunități de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfășurat 53 de misiuni, dintre care 37 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 3 misiuni pentru localizarea și  lichidarea incendiilor, 4 misiuni pentru protecția comunității și 9 pentru alte situații de urgență.

 În perioada analizată, inspectorii de prevenire au continuat controalele la operatorii economici și la unitățile de cult din județ.

Astfel, au fost efectuate 3 controale, în localitățile Râmnicu Vâlcea, Horezu și Costești, în urma cărora au fost aplicate 9 avertismente și o amendă în valoare de 2.500 de lei.

Personalul Inspecției de Prevenire a desfășurat trei acțiuni de informare preventivă, în localitățile enumerate mai sus.

Prevenirea  situațiilor de urgență rămâne una dintre prioritățile noastre, fapt pentru care instruirea și controalele pe linia apărării împotriva incendiilor vor continua și în perioada următoare, având ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Nu uitați! Situațiile de urgență pot fi evitate printr-un comportament preventiv!

În această perioadă, echipajele de pompieri au acționat pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, după cum urmează:

– în localitatea Brezoi, au stins flăcările care se manifestau la materiale textile, într-o locuință;

– în localitățile Drăgășani și Copăceni au lichidat incendiile care se manifestau la vegetație uscată. Au ars cca 4,3 ha.

Din fericire, incendiile nu s-au soldat cu victime, înregistrându-se doar pagube materiale.

De asemenea, echipajele operative au desfășurat o misiune de recunoaștere în teren, în localitatea Bălcești și au fost solicitate să intervină în alte 9 situații de urgență, pentru facilitarea accesului în locuință, transportarea persoanelor supraponderale și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în urma producerii accidentelor rutiere.

În perioada analizată, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină de 37 de ori pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 37 de persoane.

Totodată, în intervalul menționat, a fost emis un mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populației din localitatea Golești cu privire la prezența unui animal sălbatic (urs).

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 Compartimentul Informare și Relații Publice

Articole asemănătoare

„Ce, eu sunt Mafalda?“!

Postat de - 10 decembrie, 2021 0
FacebookTwitterÎn limba română întâlnim des expresia ”De unde să ştiu? Ce, eu sunt Mafalda?” În literatura de specialitate se spune…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *