Până la data de 24 august 2020 pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 991 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2

115 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

 

Până la data de 24 august 2020, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 991 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, 35 dintre acestea fiind diagnosticate în ultimele trei zile.

Astăzi a fost declarat un alt focar datorat infecției cu SARS-CoV-2 la un agent economic din județ. În cadrul focarului au fost depistate trei cazuri și au fost făcute recomandări către agentul economic privind evitarea răspândirii SARS-CoV-2 în unitatea economică: realizarea curățeniei și a dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor.  Au fost făcute, de asemenea, recomandări privind purtarea echipamentului de protecție standard de către toți angajații.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea, se află internate 78 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 43 sunt asimptomatice și forme ușoare, 31 au forme medii și patru se află internate în secția ATI .

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea cinci persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 305.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 10.650 de teste. În ultimele două zile au fost înregistrate și 395 de rezultate negative.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 13 decizii de izolare și 7 decizii de carantină, în prezent, 375 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 99 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolarii la domiciliu).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *