Un gând pe zi, de Constantin Ene

1139 0

1990, adio sistem comunist, bun venit Democrație!

Dorinta noastră nebună, a  tuturor, de a trăi liberi, într-un nou model, răvnit mereu (și văzut de unii dintre noi, doar in filme), occidental, unde poți avea de toate, dacă muncești, a venit destul de repede și la noi. Pentru că firmele mari au simțit, imediat,  oportunitatea dezvoltării afacerilor și au deschis noi capacități de afaceri, în țările din fostul bloc comunist.

Odată cu acestia și, din păcate, prin declarațiile autorităților de la acea vreme, „Industria este un morman de fiare vechi!”, au urmat celebrele privatizări, care au dus la falimente și pierderea a milioane locuri de muncă. Nici Județul Vâlcea nu a facut excepție de la la acea „epurare „. Rând pe rând, s-au închis capacități de producție. Exemplul Carpatina, unde lucrau 5000 oameni și restructurările de pe platforma chimică au dus la pierderea a altor mii de locuri de muncă. Sunt doar două exemple. Astăzi, ne aflăm în situația tragică în care vâlcenii își caută un trai mai bun printre străini, iar dorința de a reveni acasă și a fi aproape de cei dragi este dramatică.

Alianța USR-PLUS înțelege pe deplin acest „strigăt” al cetățenilor județului Vâlcea și este gata să vină, alături de specialiști, cu soluții clare și concrete, de relansare economică. De asemenea, suntem întrutotul de acord că instituția Consiliului Județean poate fi artizanul dezvoltării județului și un pol eficient, în acțiunea de atragere de investitori. Este prima problema majoră, pe care onorații consilieri județeni trebuie să o rezolve. Ca viitor consilier județean, mă voi bate alaturi de colegii mei, pentru a promova investiții, care vor aduce locuri de muncă bine plătite în județ. Ni se spune că este imposibil. Nu este, avem destule exemple în apropierea noastră, în județele vecine.

Prin atragerea de investitori, cu siguranță, vâlcenii nostri din diaspora vor reveni acasă.

Pentru că se va crea un climat diferit, unde salariile vor fi competitive.

Îmi doresc și cred din toată inima mea că vâlcenii mei merită tot ce este mai bun în această viață.

Cu considerație,

Constantin Ene, candidat la Consiliul Județean Vâlcea.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *