Consilierii Partidului Național Liberal nu vor ceda în fața șantajului mizerabil din partea administrației locale și a intereselor firmelor ce sunt conectate la banul public

328 0

Comunicat de Presă

Nu acceptăm să mai mărim prețul pentru ridicarea gunoiului menajer (care este deja la o valoare dublă față de cel agreat în contractul inițial), ori de câte ori Romprest Energy sau un colaborator al acesteia dorește.
Preț ridicare gunoi persoană fizică 2015 3.75 lei/persoană
2021 9.80 lei/persoană
Preț propus 12.00 lei/persoană
Preț ridicare gunoi persoană juridică 2015 161.6 lei/tona
2021 484.84 lei/tona
Preț propus 652.13 lei/tona

Blocarea ridicării deșeurilor municipale, încă de ieri, este nu numai abuzivă, dar și ilegală. Rețineți faptul că există operatori autorizați care pot executa serviciile de salubrizare la prețurile vechi!
Același șantaj s-a încercat și în 2016, când operatorul de salubrizare a cerut prin instanța, dar fără să blocheze activitatea de salubrizare, plata unor costuri suplimentare deoarece nu își putea îndeplini obligațiile contractuale.
În luna noiembrie 2018 firma Romprest Energy a pierdut definitiv procesul și a fost obligată la plata cheltuielilor de judecată ale Primăriei.
Acum, 2 ani mai târziu, încearcă același lucru, cerând o mărire a tarifelor, numai că de această dată, comunica faptul că își suspendă și activitatea pentru a crea un disconfort populației, șantajând în acest mod Consiliul Local:

Dacă nu măriți prețul, nu mai ridicăm gunoiul!

Consilierii PNL nu vor participa la ședința extraordinară de astăzi și vor lăsa alianța USR-PSD-PER să demonstreze tuturor vâlcenilor ce înseamnă pentru municipiu noua majoritate din Consiliu Local: măriri de taxe, parcări cu plată, interese private înaintea celor publice, lașitate și lipsa de idei sustenabile pentru orașul nostru.

Cu respect,
Președintele PNL Râmnicu Vâlcea
Virgil Pîrvulescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *