Un gând pe zi, de Constantin Ene (2)

1000 0

V-ați întrebat vreodată de ce în urările pe care noi cetățeni  le facem unii altora, prima frază cuprinde mesajul: „iți urez multă sănătate„? Pentru că este ceea ce ne dorim, în primul rând, în primul rând, toată viața! De altfel, se zice că dacă ești sănătos, le faci pe toate..!

Speranța de viață începe cu primul țipăt de „nemulțumire”, când ai părăsit placenta maternă și lacrimile de bucurie ale proaspete mamici, care, în sfarșit, este un om împlinit. Este MAMĂ.

Familia și continuitatea vieții pe pământ pleacă de la acest minunat „motiv întemeiat”, COPIII.

Copiii, care trebuie  să se nască într-un spital modern, în care dotările să fie mereu de ultimă generatie, asistat de cadre medicale specializate, bine plătite.

Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Râmnicu Vâlcea arată ca un colos comunist uitat de timp. E monstruos. Lipsa investițiilor a facut ca starea clădirii să arate așa, deplorabil.

În calitate de consilier județean îmi voi pune toată energia la bătaie, ca, pe lângă alte proiecte legate de sănătate, Maternitatea din Vâlcea, așa cum este cunoscută, să fie modernizată, la cele mai înalte standard.  Iar părinții, care își doresc cu ardoare copii, să poată veni, cu încredere, în această unitate medicală, specializată pe acest magic domeniu.

Cred, de asemenea, că este foarte importantă înființarea unui centru de fertilizare in vitro, știind că sunt cupluri, care au probleme, iar pentru un astfel de tratament fac deplasari în alte orașe ale țării. Aici ar trebui completate secțiile de nou născuți, cu pediatria și, desigur, înființarea unui spital separat pentru secția oncologie.

De asemenea, propun, pentru că este necesar, să înființăm centre de permanență, în localitățile aflate la o distanță mai mare de 25 km de primul spital. Ne-am gândit că aceste centre să aibă în dotare cadre medicale, specializate în prima urgență, aparatură de investigații și primă intervenție. Evident, o ambulanță, dotată cu aparatură, care să asigure transportul bolnavului, în siguranță, până la prima unitate de primiri urgențe.

În aceste câteva rânduri, am schițat doar câteva dintre ideile noaste, iar, pe parcursul campaniei electorale, vom prezenta și alte proiecte, legate de sănătate și încrederea cetățenilor, în actul medical.

CJ, prin reprezentanții săi, trebuie să fie garantul sănătății județului. Orice investiție în actul medical și sistemele integrate ale sănătății cetățenilor, trebuie făcută prin achiziționarea de aparatură de înaltă performanță. CJ trebuie să creeze climatul unor continue specializări ale cadrelor medicale, CJ trebuie să garanteze transparența achizitiilor de materiale necesare actului medical.  CJ trebuie să doteze cu ambulanțe  de ultimă generație spitalele vâlcene. CJ trebuie să producă siguranță și încredere a cetățenilor în autorități.

Îmi doresc, din suflet, să avem un județ, în care sănătatea mea, a dumneavoastră, a familiilor noastre, să fie în siguranță. Acum nu este, întotdeauna. Trebuie, prin implicarea noastră, a tuturor factorilor politici din județ, să modernizam toate unitățile spitalicești din județ, să avem garanția că putem fi vindecați, nu să fim trimiși la spitale din București sau alte județe.

Cu consideratie,

Constantin Ene,  candidat din partea Alianței USR-PLUS, la funcția de consilier județean, al Județului Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *