Virgil Pîrvulescu: Vom înființa un Centru de Excelență pentru elevii capabili de performanță

557 0

Virgil Pîrvulescu are în plan înființarea unui Centru de Excelență, care are ca obiectiv principal promovarea și sprijinirea elevilor capabili de performanță, din toate domeniile. Prin intermediul  acestui centru se va forma un nucleu educațional orientat către dezvoltarea capacităților individuale la nivel maximal.

„Avem copii dotați, inteligenți și foarte talentați la noi în oraș, copii care, din păcate, se pierd și care nu își fructifică la maximum potențialul, întrucât nu au oportunități de acest tip în Râmnicu Vâlcea. Mi-am dat seama de acest lucru în urmă cu ceva timp și am început deja să susțin echipa de robotică de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Bionic Royals. Nu vreau să mă opresc aici, astfel că pentru copiii capabili de performanțe mă încăpățânez să realizăm acest centru de Excelență. Ei au nevoie de un mediu în care să învețe și să-și dezvolte capacitatea de învățare și inovare. Este timpul ca Administrația Publică Locală să investească în copii și tineri, nu în borduri și panseluțe.”, susține Pîrvulescu.

În plus, candidatul PNL susține că necesitatea unui astfel de centru este evidentă, întrucât sisteme educaționale pentru tinerii capabili de performanță au fost implementate cu succes în țările dezvoltate din punct de vedere economic.

„Avem obligația, noi ca Administrație a orașului Râmnicu Vâlcea, să oferim elevilor un mediu armonios pentru dezvoltarea creativității și realizării personale și să creăm un cadru în care atât elevii, cât și profesorii să se simtă împliniți profesional. Este esențial ca pregătirea la un nivel superior să devină o regulă pentru toate școlile din România. Dezvoltarea sănătoasă a fiecarei comunități este singura varianta de dezvoltare durabilă.”, declară Virgil Pîrvulescu.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *