Un gând pe zi, de Constantin Ene (3)

674 0

Una dintre cele mai frumoase zile din viața unui copil este prima zi de școală. Toată lumea a simțit asta. Cu ghoizdanul plin de caiete, speranțe, dorințe și, bineînțeles, nelipsitul buchet de flori, copiii iau cunoștință cu școala și doamna învațătoare. Cel puțin, așa era până la pandemia de Covid. După festivitatea de deschidere a anului școlar, Doamna îi conduce către clasa unde, așezate frumos, stau pe bănci. Abecedarul și cartea de Matematică. Așa arată prima pagină din formarea, prin educație, a unui copil de 7 ani.

Am trecut și eu prin aceste minunate momente. Încă am poza mea, cu stiloul în mână, pe un fundal, unde troneaza impunător harta României. Eram un puști îmbrăcat în costum școlar, care căra, într-un ghiozdan de carton, câteva rechizite. Încă am în memorie vocea blândâ a învațătoarei mele. Educația este piatra de temelie a fiecarui popor. Pregătirea noastră are ca scop formarea de oameni responsabili, care, indiferent de meseria aleasă, inginer, economist, agronom , mecanic, electrician etc, să faca față, cu brio, în a-și desfășura activitatea la locul respectiv de muncă. România a investit destul de mult în infrastructura educațională, însă, nu atât cât era nevoie în cea de formare și orientare a copiilor. Este nevoie să înțelegem cerințele, ca să dezvoltăm un sistem de educațional eficient.

Județul Vâlcea are o baza de unități de învățământ, delimitate pe diferite domenii, cu rezultate foarte bune, dacă este să vorbim de Informatică , Matematică, Robotică, însă duce lipsa unei instituții de învațământ superior, pe specializările enumerate mai înainte. Elevii nostri, după clasa a XII-a, părăsesc orașul sau localitatea natală pentru a-și împlini visul, în alte zone ale țării.

În calitate de consilier județean, alături de colegii mei, voi face toate demersurile, pentru a convinge, prin MINISTERUL EDUCATIEI, Universități de renume, din țară. Să îsi deschidă sucursale – în Județul Vâlcea. Specializarea continuă a cadrelor școlare, implementarea de noi metode moderne, de predare a orelor de curs, a dus ca elevi ai nostri să fie premiați atât la nivel național, dar și internațional. CJ trebuie sa fie parte a acestui proiect. CJ trebuie să ajute, indiferent de culoarea lor politică .CJ, prin specialiști în accesare de Fonduri Europene pot fi parte a modernizării învațământului vâlcean.

În calitate de consilier județean, îmi doresc să fiu mândru că pot fi parte a proiectului ROMÂNIA EDUCATĂ!

Cu considerație,

Constantin Ene, candidat al Alianței USR PLUS pentru funcția de consilier județean al CJ, Vâlcea.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *