VIDEO Curierul de Râmnic | Un mare artist a concertat la Râmnicu Vâlcea. Alexandru Andrieș

810 0

Și un ilustru ziarist a fost prezent la concert.

Organizat de Primăria Râmnicului, concertul a avut loc la Arenele „Traian” într-o seară de sâmbătă. Atmosfera a fost nemaipomenită, timpul de asemenea, păcat că numărul de spectatori a fost restrâns de niște reguli absurde date de această așa zisă pandemie. Doar 500 de spectatori. Înșirați ca pe mărgele într-un spațiu de trei ori pe atât.

Vă dați seama cât este de greu unui artist să susțină un concert în aceste condiții. El are nevoie de sprijinul publicului, are nevoie să-l simtă. Să dialogheze cu el.

Alexandru Andrieș a invitat și a fost acompaniat pe scenă de câțiva artiști de primă mână.

Ioana Maria Mântulescu, colega arhitect. Este prezentă pe 90 la sută din vinilurile lui Andrieș iar, de când au început colaborarea, a fost prezentă cu vocea la toate spectacolele pe care același Andrieș le-a susținut. O voce feminină cultă și caldă.

La chitară electrică și voce a performat Călin Grigoriu. Super chitarist, mai puțin cunoscut mie dar bine cotat in mediile muzicale de jazz. Am dat câteva telefoane la două grupuri de prieteni din București și el a primit laudele pe care vi le împărtășesc și dumneavoastră. Altfel nici nu putea să cânte pe scenă alături de Andrieș.

La chitară bas și voce, un mare muzician de jaz, Sorin Romanescu, după unii cel mai important chitarist din jazz-ul romanesc, pe care l-am cunoscut personal la un concert al vâlcencei noatre, Sorina Enea, la Clubul Țăranului  la București.

La combo, muzicuță și voce un Greu din lumea blues-ului și nu numai, muzician polivalent, Berti Barbera. Nu cu mult timp în urmă l-am ascultat în direct pe scena de la Clubul Țăranului într-o companie mai mult decât selectă. Vă dați seama că nu are rost să adaug mai multe.

Cum nu are rost să spun prea multe despre Alexandru Andrieș. Mult prea cunoscut. Mult apreciat. Muzician de exceptie. Jazz, blues, rock, folk, de toate cântă. Multe albume scoase, viniluri multe, eu am vreo șapte din cele vreo 15, cred, scoase de el.

Calitate înaltă a exprimării muzicale, calitate înaltă a artiștilor, calitate bună a sunetului, atmosferă calmă, o frumoasă lună pe cer, doamne și domnișoare frumoase în public, iată ce au pierdut cei ce n-au venit.

Și ca să umple paharul, Alexandru Andrieș a cântat-o și pe aia cu ”Am pneumonie..”. Iar noi, cu jumătate de redacție prezentă la concert am dat-o pe ”Am pandemie…”, ”Sunt asimtomatic…”, ”Sunt cu masca pe fată…” spre deliciul celor din jurul nostru.

Cireașa de pe tort a fost o melodie de pe viitorul album al lui Andrieș, o melodie dedicată lui ”Olariu, olariu…” adică lui Klaus Iohannis. Andrieș mai are și alte melodii care se referă la oameni politici dar nici una directă ca aceasta. O fi pierdut Președintele sprijinul oamenilor rafinați?

Ca să aflați numele ilustrului ziarist prezent la concert sunați la redacție sau contactați-ne pe adresa de email.

Cătălin Statie

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *