VIDEO | Comentariul Zilei: Pensii Nesimţite Pentru Indivizi Nesimţiţi!

2327 0

Un torţionar comunist, cel mai bogat pensionar!

România are o mare problemă. Românii au o mare problemă. Aleşii noştri nu au nici cea mai mică problemă! Şi este normal, spun cinicii parlamentari ai noştri. Nu este normal, băi neaveniţilor! În orice ţară cinstită, ceea ce, din păcate, a noastră nu prea e, atât cât contribui, atâta pensie ai. Şi nici nu poţi depăşi un anumit plafon, considerat de guvernanţii responsabil cam indecent!

Dar vorbim de guvernanţi responsabili, nu de ai noştri… În ţările occidentale salariile au o grilă de la 1 la maxim 8. La noi salariul minim este şi de 100 de ori mai mic decât cel mai mare. Iar la pensii discrepanţa este chiar… morbid de patologică!  Şi dăm un singur exemplu incredibil. Un fost director de puşcărie comunistă, practic un torţionar, primeşte în mod fabulos de la statul român incredibila pensie de 780.000.000 lei vechi! Citiţi şi vă cruciţi şi comparaţi groteasca sumă cu pensia sau ajutorul pe care-l primeşte un biet fost ţăran cooperatist, ţăran colectivizat cu forţa, ţăran căruia i s-au confiscat pământurile, animalele, anii şi credinţa! 780 000 000 lei vechi faţă de 8 000 000! Ruşine stat ingrat şi cretin!

Cum mama dracului aţi calculat măi economiştii lui peşte? Cât a contribuit bătăuşul de puşcăriaşi de merită el atâta onoare? Ce sictir a făcut el pentru ţară şi neam? Ruşine, ruşine, ruşine, cum ar spune marele Vladimir Ilici Lenin!

Dar, să nu uităm că, pe lângă fostul torţionar, cel cu sutele de milioane lei vechi, mai sunt o grămadă de relicve comuniste, gardieni, procurori, înalţi funcţionari ceauşişti precum fostul Preşedinte de Senat, indestructibilul Theodor Meleşcanu, care, sfidând un popor întreg, încasează bani grei dar complet nemeritaţi!

 

Onoarea magistraţilor cu pensie se-ntreţine!

 

Este clar, România este ţara cea mai specială cu cei mai mulţi speciali plătiţi în mod tare… special! Şi pe primul loc la special cântă de zor aria falsă a dretăţii scump plătite tipii în negre robe. Nu-i vorba, bre, de popi, deşi şi ăia papă o grămadă de bani de pomană, ci de … judecători. Şi lipiţi de ei, ca fraţii siamezi, procurorii! Şi de amândouă grupele de profitori s-a mai lipit una, cea a grefierilor. Probabil că vor urma uşierii de la tribunale şi liftierii de la Înalta Curte!

Aceşti magistraţi s-a descurcat… magistral, jucându-se cu legile şi chichiţele, câştigând toate procesele cu statul român, deh, ei dau în judecată, ei astronomicele salarii, vor şi chiar au tot atât de astronomice pensii! Şi nu vor să le piardă deşi nu au dat nici-un bănuţ de aramă coclită la fondul de pensii! Cică vor să aibă ţinută şi după ce lenevesc la pensie. Şi au o pensie mai mare decât salariul! Şi nu contează că au împărţit dreptatea după urechi clăpăuge, nu contează că poate au nenorocit mulţi oameni nevinovaţi, nu contează că unii au fost condamnaţi pentru corupţie şi şpăgi la grămadă, tot ceea ce contează este imensa şi obraznica pensie, pe care o primesc toţi, chiar şi cei condamnaţi la puşcărie!

Şi sunt o grămadă de magistraţi comunişti care halesc pensii capitaliste. Ce ironie!!! Ce poată să zică un profesor universitar care cică se lăfăie cu o pensie de 2400 faţă de un amărât de procuror ceauşist care abia trăieşte din 20000 lei lunar?!!!

Şi dacă nu erau de ajuns negrele robe nehalite, dacă nu erau de ajuns făcătorii de dosare penale, au mai apărut şi unii ciudaţi, un fel de arhivari şi copişti pe la tribunale şi judecătorii, adică neamul grefierilor, neam care şi el a primit generos de la idiotul stat român pensii umflate cu pompa de avion supersonic.

Şi fiindcă se simt ameninţaţi la prea umflatele buzunare, neamul ăsta de privilegiaţi ameninţă şi chiar fac blocarea de instanţe, făcându-i scăpaţi astfel pe marii corupţi şi pe marii interlopi! Nu că până acum nu i-ar fi făcut scăpaţi pe nemernici… să nu uităm cazurile READS, MICROSOFT, Patriciu, Iordache, Tăriceanu, Fane Spoitoru sau Balint, şi alte multe clanuri de rromi….etc.

Dacă în timpul exercitării meseriei înţelegem că trebuie diferenţiată plata muncii şi este normal, nu înţelegem însă de ce la pensie, adică la inactivitate, trebuie să fie aceste diferenţe obraznice?

Şi culmea este că indiferent ce lege adoptă Parlamentul există o anacronică Curte Constituţională care va respinge orice tentativă de eliminare a pensilor speciale. Şi nu este de mirare fiindcă şi la curtea lui peşte sunt tot judecători, deci corb la corb nu-şi scoate ochii, şi mai ales că nu-şi scot nici pe ai lor proprii!

 

Liftieri, uşieri, bufetieri, privilegiaţi speciali!!!

 

Există undeva, în Bucureşti, o măgăoaie faraonică denumită ciudat şi absurd Casa Poporului. Acolo se fac că lucrează în folosul nostru, aiurea, o fac doar pentru ei, circa 500 de aleşi. Şi cum ăştia nu se descurcă singuri fiind uneori prea obezi sau prea săraci cu duhul, mai există o comunitate privilegiată de aşa-zişi funcţionari publici precum secretari, consilieri, dar şi liftieri, uşieri şi chiar bufetieri, care, culmea, au şi ei, mulţumită dărniciei aleşilor, pensii speciale! La ce dracului primeşti specială pentru că ştii să apeşi pe butonul liftului? Sau că faci cafea cu zahăr brun? Sau că deschizi şi închişi uşile după deputaţi şi senatori? Şi măcar dacă le deschide-ai uşile la Rahova, Gherla sau Poarta Albă, mai înţelegeam. Era ceva mai sănătos pentru naţia română!

Dar pentru aceşti tăietori de frunză la câini nu au fost de ajuns pensile speciale. Lor li s-au acordat şi o grămadă de sporuri absurde, şi dăm un exemplu incredibil. Undeva, pe căsoiul ăla gigantic de marmură se află cocoţată o antenă. Suficient pentru care mia aia de funcţionăraşi să primească spor de periculosso sporgessi de antenă ajungând chiar la 3000 (trei mii!) lei pe lună. Deci avem încă o categorie de egali mai egali decât cetăţenii simpli şi normali ai acestei ţări. Cine urmează?

 

Pensia specială pune botniţă presei!

 

Una din ocupaţiile principale ale aleşilor noştri a fost aceea de a pune lacăt gurilor slobode din mass-media! Au folosit tot felul de metode, de la CNA şi Consiliul de presă, de la ameninţările cu tribunalul, deci cu amenzi sau chiar zile de puşcărie, până a cumpăra liniştea cu publicitate falsă. Şi săraca presă a căzut în plasa întinsă de veroşii politicieni. A încasat banii şi a tăcut. A tăcut când ţara era furată, a tăcut când ţara era vândută, a tăcut când ţara era batjocorită în esenţa ei! A tăcut şi a tot tăcut! Dar cum totuşi mai erau, pe ici-colo câteva voci independente, aleşii au trecut la lovitura de graţie. Le-au dat ziariştilor pensii speciale. Şi aşa au scăpat şi de ultimele voci critice.

Culmea este că în rândul celor care au solicitat pensie specială de gazetar se regăsesc şi foşti şi actuali politicieni care, din când în când, mai smângăleau agramat şi ei câte un amărât de articolaş, incolor şi inodor!

Deci aleşii au dat o dublă lovitură. Au cumpărat presa dar şi-au mai rotunjit, o parte dintre ei, veniturile pentru o bătrâneţe tihnită şi trăită prin Baleare, Ciclade, Belize, Caraibe sau măcar Ibiza sau Antalia!

La aşa ţară, aşa politicieni, la aşa politicieni aşa presă! O binerităm, bre, că d-aia l-am împuşcat pe cizmar!

 

Caşchetele albastre de … euroi!

 

Suntem bogaţi în domeniul de pseudo-pază şi protecţie. Avem poliţie naţională, avem poliţie comunitară, avem jandarmerie, avem gardkieni, avem servicii de pază, avem… dar ce nu avem? O grămadă de indivizi în uniformă dotaţi cu salarii grase, stimulente la greu şi mai nou, şi cu pensii speciale, deşi nici ăştia nu au contribuit nici măcar cu un bănuţ găurit la Fondurile de Pensii! Nu contribuie dar primesc cu nesimţire bani grei de la stat. De la stat pentru, în general, stat degeaba. Nu chiar de pomană fiindcă uneori mai şi apără. Apără pe infractorii speciali de protestele nemulţumiţilor, vezi cazurile Dragnea, Oprişan sau, mai nou Tăriceanu!

Şi dacă e nevoie, pentru pensia aia gogomană, ne mai iau şi la bătaie uneori fiindcă mai fluierăm şi noi în biserică. Adică a se citi, atunci când protestăm şi scandăm lozinci la adresa conducătorilor şi a mamelor lor! Vezi celebrul 10 august, moment când miliţienii, pardon, poliţiştii şi jandarmii şi-au binemeritat pensiile! Gaze şi bastoane, scuturi şi gloanţe de cauciuc pentru pensie specială! Mişto troc, nu?

Şi, mai nou, stimaţii bătăuşi legali ameninţă cu greve, proteste, cântece şi lozinci ameninţătoare gen: Ieşi afară, javră ordinară! la adresa celor care decid tăierea pensilor special de nesimţie! Băă, neamu lu caşchetă, după ce ieşiţi la pensie pe la 45 de ani, şi aţi agonisit burţi speciale de cangur lobomizat, mai vreţi şi sute de milioane lei vechi ca pensie pentru a vă menţine tenul lucios şi slăninos? Dar cum rămâne cu interlopii cu care v-aţi încuscrit? Dar cum rămâne cu clanurile nedestructurate dar protejate? Dar cum rămâne cu anchetele mătrăşite făcute pentru a spăla politicienii mult mai bine decât puteau să o facă Ariel şi Perlan? Ăăă, aveţi ceva de zis?

 

Na tu pensia a la NATO!

 

Avem ceva armată. Suntem de ceva ani în NATO. Toate bune, dar facem ce facem şi tot ajungem la pensii. Şi avem de ce. Înţelegem, sunt militari, nu pot face altă mesrie sau afacere în paralel, uneori mai şi pleacă în teatrele de război, este OK, înţelegem că au salarii mari, înţelegem    că au şi solde şi sporuri şi haine şi mâncare şi… şi o grămadă de alte avantaje, dar, ceea ce nu înţelegem de loc este faptul că acest grup privilegiat se pensionează în floarea vârstei şi cu pensii care sfidează cei 40-45 de ani de predat ai unui profesor universitar care a atins toate gradele şi treptele meseriei sale! Nu înţelegem şi basta.

Aleşii justifică cu similitudinile din ţările NATO. Dar în ţările ălea nu sunt şi alte meserii similare cu cetăţenii români simpli? Ba, sunt, numai că în ţările ălea pensionarii nespeciali o duc mai mult decât decent, în timp ce ai noştri, în marea lor majoritate, nu le ajung un eori banii de o banală aspirină, asta fiindcă piramidon nu se mai fabrică!

Deci, militari ca militari, dar de ce şi pensionari speciali?

 

Au fost aleşi şi şi-au ales… pensii!

 

I-am lăsat la urmă pe cei mai impertinenţi, pe cei mai vinovaţi, pe cei ce… nu pot folosii toate adjectivele şi metaforele necesare, fiindcă risc amenzi sau hiar mai rău, deci ultimii pe listă, primii şi cei mai speciali dintre speciali, adică pe (ne)onorabilii noştri aleşi. Fie ei deputaţi, fie ei senatori, fie ei primari, preşedinţi de consilii judeţene, fie ei consilieri judeţeni şi locali etc.

Indivizii ce populează cu nesimţire Casa Poporului şi-au votat singuri indemnizaţii gigantice şi pensii murdare. Ai trei mandate, ai şi încasat, lunar, 10 000 lei, asta pe lângă pensia normală! Dar nu le-a fost de ajuns. Ca să-şi asigure protecţia, de orice fel, au dat şi votat legi prin care şi-au asigurat loialitatea magistraţilor, militarilor, poliţiştilor, jandarmilor, Servicilor Secrete, şi mai nou, a jurnaliştilor. Şi dracului mai ştie cui? Şi asta în batjocoră faţă de cei şase milioane de pensionari simpli şi normali. De ăştia i-a durut în fese pe deputaţi, senatori şi miniştrii. Da, miniştrii, fiindcă dacă nu exista o complicitate Parlament – Guvern, indiferent de partide, nu se putea ajunge la acest munte de nesimţire patologică, adică la… pensiile speciale!

Şi nu contează deficitul, nu contează ceea ce spune Banca Naţională, nu contează ce susţine Consiliul Fiscal, nu contează ce spun adevăraţii economişti, nu contează protestele şi furia noastră, a cetăţenilor simpli, contează doar nesimţirea aleşilor! Şi contează pensile necontribuitive ale lor şi ale specialilor lor!

Suntem o ţară democratică care, cel puţin teoretic, nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate România nu se conduce după acest principiu ci după cel al fabulistului francez, Jean de LaFontaine: vrem egalitate dar nu pentru căţei! Căţeii fiind noi, şi egalii ei. Adică specialii cei mai speciali, pensionarii speciali dotaţi cu pensiile ălea inform de grase! Huo, bre!

Jos pensile speciale!

George Hodorogea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *