Guvernul sprijină crescătorii de bovine!

266 0

Proiect adoptat de Camera Deputaților !

Miercuri, 12 aprilie, Camera Deputaților a adoptat un nou proiect de lege, inițiat de către guvern care vine în sprijinul segmentului zootehnic, în speță, în ajutorul crescătorilor de bovine.

Proiectul de lege nr. 130/2023 face referire la o nouă schemă de ajutor oferită de către Guvern către cei care se ocupă de creșterea bovinelor pentru a aduce, în primul rând, o siguranță economică, urmată de siguranța depozitelorde hrană. Sprijinirea acestui sector face parte din prioritățile programului economic – parte componentă a Programului de guvernare 2021 -2024 și reprezintă ocazia de a conserva și dezvolta resurse prețioase pentru țara noastră.

Deputatul liberal, Laurențiu Nicolae Cazan s-a arătat încântat de aceste măsuri și este un susținător ferm al acestui proiect adoptat:

Am votat cu încredere și bucurie pentru adoptarea și aprobarea subvențiilor oferite crescătorilor de bovine. Aceștia reprezintă un sector extrem de important pentru țara noastră, nu doar din punct de vedere la hranei, cât și al economiei. Mă gândesc în primă fază la materia brută, produse lactate, carne, apoi la multitudinea de industrii în care laptele este folosit, chiar și cea medicală. După toate acestea, ne gândim, evident, la munca depusă de crescători și provocările prin care trec de la munca brută, până la nevoia de nutreț.”

Vor fi și anumite condiții și bareme pentru a atinge pragul sumelor oferite. Proiectul de lege prevede ca și beneficiari, cei care dețin minumum 10 capete vaci adulte, de la data de 31 iulie 2022 și care au produs și valorificat lapte în perioada 1 august -31 decembrie 2022.. O altă condiție se referă la existența a cel puțin 75% din numărul de vaci pentru care se acordă subvenția, până la datade 31 decembrie 2022.

Valoarea totală ce poate fi acordată per beneficiar nu depășește echivalentul în lei a 250.000 euro.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *