Ministrul Agriculturii vrea să închidă banca de gene de la Buzău

635 0

Aflăm din ziarul Adevărul că Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, după ce l-a eliminat, anul trecut, de la conducerea institutului de la Buzău, pe reputatul cercetător Costel Vânătoru, creatorul acestei bănci de gene, a blocat apoi finanțarea instituției, a interzis alte angajări și se pregătește să o închidă de tot.

Motivul invocat: cică reprezentanții universităților și ai Academiei Române nu au făcut acțiuni din care să reiasă că este necesară. În concluzie, banca de gene de la Buzău este inutilă, pentru că mai avem una la Suceava.

Motivul real: Banca de Gene a fost creată de PSD. Prin urmare, că e bună, că e rea, ea trebuie să dispară.

Pentru orice om sănătos la cap, căruia îi funcționează mintea cât de cât, este limpede că, pentru securitatea alimentară a României, ar fi necesar să avem chiar TREI bănci de gene în țară, pentru ca, în caz de calamitate, un Al Treilea Război Mondial sau cine știe ce altă criză globală, să nu rămânem descoperiți și dependenți de exterior.

Imaginați-vă că UNICA bancă de gene de la Suceava ar fi distrusă de un incendiu sau dintr-un alt motiv. Păi, într-o astfel de situație, România ar rămâne fără o bază proprie de semințe naturale de calitate, de semințe românești. Ar fi la mâna străinilor. Iar în caz de criză globală severă, nu am avea pe ce să contăm.(sursa Daniel Roxin)

Citiți mai mult pe: https://daniel-roxin.ro/index.php/2020/09/11/incredibil-guvernul-pnl-vrea-sa-inchida-bnca-de-gene-cu-seminte-de-plante-romanesti-de-la-buzau-cica-este-inutila/

Și mai puteți citi și articolele scrise de ziarul nostru pe această temă, adică a competenței plină de rea voință:

Exploziv! Lege profund antiromânească promovată pe ”repede-nainte” de toți factorii politici

și

Domnule ministru, instigați la nesupunere civică?

Lămuritor, nu?

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Minciuna lipsei de bani

Postat de - 31 iulie, 2020 0
FacebookTwitterPreşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă (OUG) nr. 2/2020 care amâna până la la…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *