Acorduri majore de pace semnate la Casa Albă

747 0

Istoria a fost făcută la Casa Albă. Lideri din Israel, Emiratele Arabe Unite, Bahrain s-au întâlnit cu președintele Trump și au semnat Acordurile Abraham, care vor normaliza relațiile diplomatice dintre Israel și cele două națiuni arabe.

Înainte de această vară, doar două acorduri de pace care implică Israelul au fost negociate în ultimii 72 de ani, cel mai recent venind în 1994. Numai în ultima lună, președintele Trump a ajutat la negocierea a două astfel de acorduri.

„Astăzi, lumea vede că [aceste națiuni] aleg cooperarea în locul conflictului, prietenia în locul dușmăniei, prosperitatea față de sărăcie și speranța față de disperare”, a declarat președintele Trump.

„Ei aleg un viitor în care arabii și israelienii, musulmanii, evreii și creștinii pot trăi împreună, se pot ruga împreună și pot visa împreună.”

Primii pași între Israel și Bahrain și Emiratele Arabe Unite sunt un schimb de ambasade și ambasadori, precum și începerea zborurilor comerciale directe între țări.

Fiecare lider a vorbit astăzi despre semnificația Acordurilor lui Avraam în căutarea păcii durabile în Orientul Mijlociu:

„Această zi este un pivot al istoriei. Acesta anunță un nou răsărit de pace”, a declarat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

„Pacea necesită curaj, iar modelarea viitorului necesită cunoaștere”, a declarat Abdullah bin Zayed Al Nahyan din Emiratele Arabe Unite. „Am venit astăzi să spunem lumii că aceasta este abordarea noastră.”

„Astăzi este o ocazie cu adevărat istorică – un moment de speranță și oportunitate pentru toate popoarele din Orientul Mijlociu”, a declarat Abdullatif bin Rashid Al-Zayani din Bahrain.

Când președintele Trump a preluat funcția, Orientul Mijlociu a fost plin de turbulențe. Astăzi, o transformare geopolitică este în curs de desfășurare. Pe măsură ce tot mai multe țări arabe încep să stabilească legături directe cu Israelul, perspectivele regiunii pentru pace, creștere economică, inovare tehnologică și oportunități pentru tineri nu vor face decât să se îmbunătățească.

„Poporul din Orientul Mijlociu nu va mai permite ca ura față de Israel să fie fomentată ca o scuză pentru radicalism sau extremism”, a declarat președintele Trump.

Abordările eșuate ale politicii externe din trecut au servit doar la consolidarea diviziunii, la împuternicirea actorilor răi și la permiterea violenței să se răspândească în Orientul Mijlociu. Semnarea Acordurilor lui Avraam începe astăzi un nou capitol, mai luminos, care recompensează adevărata pace.

La începutul acesteiluni, președintele Trump a anunțat de asemenea un acord economic istoric între Serbia și Kosovo. Acest acord a dus la angajamentul Serbiei de a-și muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, în timp ce Kosovo a fost de acord cu recunoașterea reciprocă cu Israelul.

Cu alte cuvinte, diplomația îndrăzneață și creativă a președintelui Trump obține rezultate reale. Califatul ISIS este distrus, încrederea este restabilită cu aliații Americii, extremiștii sunt marginaliști, iar trupele americane se întorc acasă din războaie fără sfârșit.

„După decenii de divizare și conflict, marcăm începutul unui nou Orient Mijlociu”, a declarat președintele Trump.

The White House

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *