Pe vremea Regelui Carol I, se făceau 100 de kilometri de cale ferată pe an. Noi ne lăudăm cu 7 kilometri de metrou în 9 ani

577 0

Pe vremea Regelui Carol I, se făceau 100 de kilometri de cale ferată pe an. Noi ne lăudăm cu 7 kilometri de metrou în 9 ani.

Podul de la Cernavodă s- ridicat în numai 5 ani.

Nicolae Noica,țărănist, fost ministru al Lucrărilor Publice în guvernele Victor Ciorbea și Radu Vasile a făcut mai multe declarații pe marginea așa zisei realizări, a  tronsonului de metrou din Drumul Taberei, la Digi24.

„Inginerii români au făcut o stație de metrou în 2 luni” Nicolae Noica a comparat ritmul de lucru de la metroul Drumul Taberei cu ritmul de lucru la metrou înainte de 1989. Chiar dacă tehnologia modernă permite o viteză mai mare de lucru, cu foraj în loc de prefabricate, lucrurile se petrec pe dos.

”Între Universității și Piața Victoriei nu era nimic, stația Piața Romană nu exista. Și Ceaușescu a zis într-o zi nu se poate, domne, aici trebuie să fie o stație. Inginerii români au făcut o stație în două luni”, a povestit fostul ministru. Tot el a dat și exemplul podului de la Cernavodă, realizat de inginerul Anghel Saligny și inaugurat acum 125 de ani. „S-a făcut în 5 ani podul de la Cernavodă. Pilonii sunt îngropați la 35 de metri sub nivelul apei. Muncitorii primeau niște medicamente speciale și nu puteau sta mai mult de 3-4 ore sub apă”, a povestit Nicolae Noica despre condițiile de muncă.

Și când te gândești că toată conducerea țării de acum a intrat în subteran să omagieze realizarea.

Ăstia nu se uită la televizor la Discovery să vadaă cum se lucrează afară?

Curierul de Râmnic

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *