Şcoala Populară de Arte şi Meserii Râmnicu Vâlcea – 50 de ani de la infiintare

1201 0

La  mulţi ani!!!

În acest an , Şcoala Populară de Arte şi Meserii Râmnicu Vâlcea împlineşte 50 de ani de activitate , 50 de ani de muncă asiduă , 50 de ani de rezultate de excepţie, 50 de ani de performanţă , 50 de generaţii de absolvenţi prezenţi acum în instituţii de cultură naţionale şi internaţionale, artişti valoroşi în diferite domenii artistice dar şi meşteri populari care promovează tradiţia noastră românească.

Şcoala este o instituţie publică cu caracter cultural , de educaţie permanentă şi spectacole , care îşi desfăşoară activitatea în concordanţă cu strategiile culturale elaborate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea. A fost înfiinţată în 1970 prin Hotărârea nr. 28/1970 a fostului Consiliu Popular Judeţean Vâlcea; are aproximativ 500 de cursanţi cu diferite vârste: preşcolari, elevi, tineri, adulţi.

Activitatea de bază a instituţiei noastre o constituie organizarea şi desfăşurarea unor cursuri de iniţiere, aprofundare şi perfecţionare în domenii diferite artistice( coregrafie, muzică, arte plastice, artă dramatică ), meşteşuguri.

A reuşit să-şi construiască un destin de excepţie şi să se integreze cu demnitate în arealul cultural – artistic vâlcea. Cea mai elocventă expresie a ascensiunii sale o reprezintă iniţiativele şi manifestările dedicate promovării artei dospite în magma populară sau cultă mărturie peste timp fiind concursurile şi festivalurile intrate în calendarul cultural al judeţului Vâlcea şi în calendarul naţional , precum Concursul naţional de pian ,, Pianul a doua pasiune,, , Festivalul tinerilor interpreţi de muzică populară ,, Vâlcea, plai de cânt şi dor,, , ,, Festivalul Şanselor Tale ,, + Săptămâna educaţiei permanente în România, Tabăra de iconografie desfăşurată la Mânăstirea Arnota , Erasmus + Proiect european ,, Adult Reg,, , etc.

Tot pe seama Şcolii Populare de Arte şi Meserii Râmnicu Vâlcea trebuie să punem , spre meritul ei incontestabil, ancorarea judeţului Vâlcea la valorile transnaţionale , mai ales prin schimburile cultural  – artistice europene pe care le- a iniţiat ori le- a realizat  cu sensibilitate şi profesionalism,în perioada 2002 – 2016 ( Grecia, Germania, Franţa, Cehia, Ungaria, Austria ).

În urma lucrărilor de reabilitare si reamenajare din ultimii ani efectuate de către Consiliului Judeţean Vâlcea , Şcoala Populară de Arte şi Meserii Râmnicu Vâlcea a devenit una dintre cele mai frumoase şi moderne instituţii de acest gen din România. Studioul de înregistrări dotat cu aparatură de ultimă generaţie aduce plus valoare acestei instituţii.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *