Experți de talie mondială de la Harvard, Oxford și Stanford: Actualele politici de carantinare produc efecte devastatoare asupra sănătății publice atât pe termen lung cât și pe termen scurt asupra sănătății publice

55 0

Trei experți de talie mondială în boli infecțioase de la de la Harvard, Oxford și Stanford au inițiat și semnat o declarație privind modalitățile de protejare a populației de coronavirus.

Mai precis, ei se pronunță împotrivă lockdown-ului și menținerii carantinei până la apariția unui vaccin, argumentând „se va produce un rău ireparabil, iar cei mai săraci vor fi loviți în mod disproporționat de aceste măsuri”, transmite www.R3Media.ro, preluat de Romanian Global News.

Scrisoarea deschisă inițiată de cei trei experți a fost semnată deja de peste 1.600 oameni de știință din domeniul medical și peste 1.800 de practicieni medicali.

Vă oferim, mai jos, declarația integrală în traducerea R3Media. Rugăm pe cei care preiau traducerea să citeze în mod corespunzător:

În calitate de epidemiologi și oameni de știință din domeniul sănătății publice avem o îngrijorare serioasă față de consecințele vătămătoare din punct de vedere fizic și psihic ale politicilor Covid-19 predominante, și recomandăm o abordare pe care noi o numim Protecție Concentrată.

Provenind atât de la dreapta cât și de la stânga politică, cu origini diverse, ne-am dedicat carierele protejării oamenilor. Actualele politici de carantinare produc efecte devastatoare asupra sănătății publice atât pe termen lung cât și pe termen scurt asupra sănătății publice. Consecințele pentru a numi doar câteva includ: rate scăzute de vaccinare la copii, înrăutățirea stării bolnavilor de inimă, mai puține screeninguri pentru cancer, deteriorare stării psihice, ceea ce va conduce la o mortalitate în exces mai mare în anii următori, cei din clasa muncitoare și membrii mai tineri ai societății fiind cei mai afectați. A-i ține pe elevi departe de școală reprezintă o gravă nedreptate.

A menține aceste măsuri până când un vaccin va fi gata va produce un rău ireparabil, iar cei mai săraci vor fi loviți în mod disproporționat de aceste măsuri.

Din fericire, înțelegerea noastră a virusului este din ce în ce mai bună. Știm că vulnerabilitatea în fața unui deces provocat de Covid-19 este mii de ori mai mare pentru bătrâni și bolnavi decât pentru tineri. Într-adevăr, pentru copii, Covid-19 este mai puțin periculos decât multe alte boli comune, inclusiv gripa.

Pe măsură ce crește imunitatea în rândul populației, riscul de infecție pentru membrii societății, inclusiv pentru cei vulnerabili, scade. Știm că toate populațiile globului vor atinge în cele din urmă imunitatea de turmă – i.e. punctul de la care rata de noi infectări este stabilă – și că asta poate fi ajutată (dar nu este dependentă) de un vaccin. Scopul nostru ar trebui, deci, să fie de a minimiza mortalitatea și răul social până când atingem imunitatea de grup.

Cea mai înțelegătoare abordare de a echilibra riscurile și beneficiile când vrei să atingi imunitatea de grup, este de a le permite acelora care au un risc minim de deces să trăiască în condiții normale pentru a-și clădi imunitatea în fața virusului prin infecția naturală și de a-i proteja pe cei care au riscul cel mai mare. Numim asta Protecția Concentrată.

A adopta măsuri pentru a-i proteja pe cei vulnerabili ar trebui să fie obiectivul principal al răspunsurilor în fața Covid-19. Pentru a da un exemplu, casele de bătrâni ar trebui să folosească personal care a dobândit imunitate și să facă frecvent teste PCR ale celorlalți membri și ai vizitatorilor. Rotația cadrelor ar trebui minimizată. Pensionarii ar trebui să primească bunurile de consum și alte obiecte esențiale acasă. Când este posibil, ar trebui să întâlnească membrii familiei afară, mai degrabă decât în casă. O listă completă și detaliată de măsuri, incluzând regulile în privința caselor în care trăiesc mai multe generații, poate fi implementată și este în abilitatea și capacitatea experților din domeniul sănătății publice.

Cei care nu sunt vulnerabili ar trebui lăsați imediat să-și continue viața în mod normal.

Măsuri simple de igienă, precum spălatul mâinilor și a sta acasă când ești bolnav ar trebui practicate de toată lumea pentru a reduce pragul imunității de grup. Școlile și facultățile ar trebui deschise pentru predarea față în față. Activitățile extracuriculare, ca sportul, ar trebui reluate. Adulții tineri cu risc scăzut ar trebui să lucreze normal, mai degrabă decât de acasă. Restaurantele și alte afaceri ar trebui deschise. Artele, muzica, sportul și alte activități culturale trebuie să continue. Oamenii care au un risc mai mare pot participa dacă doresc, în timp ce societatea ca tot se bucură de protecția oferită celor vulnerabili de cei care au construit imunitatea de grup.

4 octombrie 2020

Semnează:

Dr. Martin Kulldorff este profesor de medicină la Harvard University, biostatistician și epidemiolog.

Dr. Sunetra Gupta este profesoară la Oxford University, epidemiolog cu expertiză în imunologie, dezvoltarea vaccinurilor și modelarea matematică a bolilor infecțioase.

Dr. Jay Bhattacharya este profesor la Stanford University Medical School, medic, epidemiolog, expert în politici de sănătate publică, cu o atenție pe bolile infecțioase și populații vulnerabile.

ROMANIAN GLOBAL NEWS

Articole asemănătoare

Informare IPJ Vâlcea

Postat de - 6 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterTineri bănuiți de furt, identificați de polițiști    La data de 04 aprilie a.c., polițiștii vâlceni au fost sesizați cu…

Atenție la aplicația Zoom!

Postat de - 6 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterDiverși utilizatori s-au plâns, în aceste săptămâni, de un fenomen intitulat „zoombombing”, în care tot felul de răufăcători și ciudați…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *