USR PLUS Vâlcea a intrat în cursa pentru alegerile parlamentare!

988 0

“O Românie fără hoție” nu este doar un slogan pe care îl propunem alegătorilor noștri, ci și soluția prin care ne putem apropia, cu adevărat, de Uniunea Europeană.

Joi, 22 octombrie, Alianța USR PLUS Vâlcea a depus, la Biroul Electoral Județean, lista candidaților cu care am intrat în cursa electorală.

O echipă de oameni integri, cu studii reale, care au în spate cariere profesionale de succes și vor fi alături de vâlceni, sancționând nedreptățile și lucrurile care ar trebui făcute altfel, în interesul cetățenilor.

Candidații USR PLUS pentru Camera Deputaților:

Ion Marian Lazăr

Andreea Udrea

Cristina Lăcătușu

Mădălina Iamandei

Constantin Ene

Otilia Loidl

Cătălin-Nicolae Tudor

George-Marius Popescu

 

Candidații USR PLUS pentru Senatul României:

George Botoran

Mihai Durlă

Mariana Nițu

Valeriu Luță

 

Ion Marian Lazăr este absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, inginer diplomat în Știința Materialelor, cu experiență în asigurarea calității. A activat în companii internaționale – ALRO, Pirelli, Faurecia, Audi, Hella. În prezent, este Quality Manager la Compania “Green Field”, în Drăgășani, care colaborează cu cel mai mare constructor de automobile din România, Dacia Pitești.

Andreea Udrea este avocat, a absolvit Facultatea de Drept a Universității “Babes Bolyai” din Cluj-Napoca, își desfășoară activitatea în cadrul Baroului Vâlcea și este membru în Consiliul Director al Grupului de Acțiune Locală al Microregiunii Horezu. Este implicată în proiecte desfășurate de Asociația Platforma România 100, în comunitatea locală Horezu.

Cristina Lăcătușu este profesor Limba și literatura română, consilier educativ, membru CEAC, membru în Corpul Național de Experți în Managementul Educațional și face parte din echipa de gestionare și implementare a programelor europene Erasmus +.

Mădălina Iamandei este absolventă a Facultății de Științe Politice din Sibiu, apoi a urmat un master în domeniul Studiilor Europene, la London Metropolitan University. Din anul 2012 a lucrat în domeniul comerțului și investițiilor internaționale, pentru Camera de Comerț a Egiptului, în Marea Britanie.

Constantin Ene este economist, iar funcția ocupată în prezent este Șef tură într-o companie cu profil chimic (din anul 1985).

Otilia Loidl este avocat înscris în Baroul din München, cofondatoare Hanul Vatra,  Costești – monument istoric reabilitat cu fonduri europene.

George Botoran este economist, master BANCAS – Bănci și Asigurări, are 33 de ani, în prezent este administrator al S.C. TURBONEF SRL, industria metalurgică. Modelul său de implicare este din prima linie și nu își imaginează cum ar putea fi altfel.

Mihai Durlă este absolvent al Universității Babes Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică. A absolvit cursul Evaluator de riscuri, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. În prezent este Șef de secție, la S.C. VOX PROFILE SRL (o companie multinațională poloneză), unde este angajat din anul 2008.

Mariana Nițu este economist, absolventă a Facultății de Planificare și Cibernetică Economică. În anul 1994 a contribuit la înființarea Societății MODA Sârguința SCM, unde a fost director economic timp de 19 ani, apoi a devenit președinte.

 

Revoluția Bunei Guvernări – programul pe care Alianța USR PLUS se angajează să-l pună în practică după alegerile parlamentare și care va fi prezentat în zilele următoare – este rezultatul unei munci de peste un an, în comisiile de politici publice ale PLUS și USR. în care au fost implicați peste 500 de experți, din toate domeniile,  reprezintă viziunea comună a ambelor partide și detaliază atât abordarea pe fiecare domeniu, cât și 40 de angajamente fanion.

Iată câteva dintre ele:

Să nu mori cu dreptatea în mână.

Instanțele trebuie să se asigure că cetățenii vor primi o soluție rapidă și echitabilă, fără să aștepte ani la rând răspunsuri în cele mai simple dosare.

Fără politică în școală – Se vor desființa, treptat, inspectoratele școlare, în paralel cu profesionalizarea și pregătirea managementului unităților școlare. Se vor organiza concursuri pentru directorii de școli și programe de pregătire (legislație, management financiar, management pedagogic, auditare calitate etc) pentru a-i transforma pe aceștia în manageri școlari performanți. Atribuțiile ce țin acum de inspecția școlară (Art. 3 din Regulamentul de organizare și funcționare a inspectoratelor școlare) vor fi efectuate la nivelul școlii, prin mecanisme obiective de audit, iar restul responsabilităților de la nivel de inspectorat vor fi transferate către ARACIP sau echipe naționale specializate. La nivelul instituției prefectului vor fi organizate comisii de învățământ în care vor fi reprezentate toate părțile interesate și care vor monitoriza implementarea politicilor guvernamentale în teritoriu. Procesul de dizolvare a inspectoratelor școlare se va produce, astfel, etapizat, în paralel cu transferul funcțiilor, lăsând posibilitatea școlilor care au deja capacitatea de a funcționa independent să funcționeze ca atare.

Crearea unui Fond Național de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate – un program de un miliard de euro pe următorii patru ani care să finanțeze renovarea sau reconstrucția de spitale și a infrastructurii sanitare.

Împădurirea României și crearea unui DNA al Pădurilor: Nu se va mai tăia lemn ca-n codru (DNA-ul pădurilor). Plantăm înapoi: Până în 2050, acoperirea cu păduri a aproximativ 40% din suprafața terestră a României. Nu se va mai folosi așa mult lemn pentru încălzire: racordare la alte forme de energie.

Bani europeni în industrii ale viitorului: Schimbările nu sunt doar o amenințare ci și un set de oportunități. România poate investi acum pentru a deveni furnizor și lider în regiune, pe piețele care cresc (green, îngrijirea vârstnicilor, tech, ecoturism etc..)

Internet pentru toți: Asigurarea accesului la un viitor mai bun prin acces la internet, ca serviciu de interes general și prin alfabetizare digitală. USR PLUS își ia angajamentul ca oricine, oriunde, să aibă acces la internet de mare viteză pentru că aceasta este autostrada viitorului. (96% din români vor avea acces la internet de mare viteză și primarii noștri vor asigura măcar un loc cu wifi gratuit și prize în localitate pentru cei care nu pot accesa acasă). Școala și, în timp, accesul la locuri de muncă sau servicii vor depinde de asta.

Pe 6 decembrie putem fi mai mulți. Mult mai mulți. Putem schimba legile care, acum, apără hoția.

O Românie fără hoție nu e o fantezie!

 

Biroul de Presă – Alianța USR PLUS Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *