Echipajele SMURD ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au intervenit pentru: 3 traumatisme, două accidente rutiere și 15 diverse afecțiuni medicale

425 0

BULETIN INFORMATIV

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 20 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 3 traumatisme, două accidente rutiere și 15 diverse afecțiuni medicale.

După acordarea primului ajutor calificat, 19 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 02.11.2020, la ora 21.40, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie în localitatea Popești, sat Urși.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul magaziei, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de circa 3 mp; peretele lateral, construit din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 2 mp.; circa 20 kg lemne de foc și aproximativ 10 kg materiale textile (haine depozitate în apropierea sobei).

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  căderea jarului dintr-un mijloc de încălzire pe materiale combustibile.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
  • în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala, combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;
  • se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
  • cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

 În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 8 situații de protecție a comunități: 5 misiuni de informare preventivă și 3 transporturi de persoane.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *