În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 664 de cadre medicale

498 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

În cadrul campaniei  de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 664 de cadre medicale.

Astăzi au fost vaccinate 365 cadre medicale astfel:

– Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – 190 cadre medicale

– Spitalul Municipal „ Costache Nicolescu” Drăgășani – 70 cadre medicale

– Spitalul Orășenesc Horezu – 70 cadre medicale

– Spitalul Orășenesc Brezoi – 35 cadre medicale

În total, în județul Vâlcea, zilele acestea urmează să fie imunizate împotriva virusului SARS-CoV-2  975  cadre medicale.

Totodată, începand cu această săptămână, urmează să fie vaccinat și personalul medico-sanitar din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea și din centrele rezidențiale private.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a primit 195 flacoane (975 doze) de vaccin împotriva COVID-19, acestea fiind distribuite în cele patru centre de vaccinare, organizate în unitatile sanitare din județ – Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Spitalul Municipal Drăgășani, Spitalul Orășenesc Horezu și Spitalul Brezoi.

În zilele următoare, un echipaj din cadrul DSP Vâlcea se va deplasa la centrul regional în vederea preluării unui număr suplimentar de flacoane necesar continuării campaniei de vaccinare.

În faza a II-a (în care se vor vaccina persoanele cu vârsta peste 65 ani sau cu afecțiuni cronice ) se vor organiza 17 centre de vaccinare din afara unităților sanitare, care vor funcționa astfel: cinci în municipiul Râmnicu Vâlcea și câte unul în localitățile: Bălcești, Berbești, Sutești, Drăgășani, Orlești, Lădești, Băbeni, Horezu, Mihăești, Budești, Brezoi și Călimănești.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *