Istoria toponomiilor Brezoiu

1315 0

Deși, în momentul actual Brezoiul e un punct turistic dezvoltat prin pricina festivalurilor, cu mulți ani în urmă acest oraș dintre munți era populat de mai marii boieri ce au ales să-și stabilească moșiile în aceasta zona specială.

Una dintre clădirile ale cărei baze s-au pus în anul 1900, fiind la vremea aceea un conac boieresc,  este în momentul de față spital orășenesc, arhitectura acestuia păstrandu-se neschimbata. Totodată, la doar câțiva pași de acesta, un alt conac cu o arhitectura absolut fascinantă, până acum nu mulți ani, a fost utilizat drept creșă, din păcate în momentul actual fiind lăsat în paragină.

Aceste valori istorice nu se termină aici, în oraș existând și renumita „Crama”, care de asemenea a avut un alt scop, mai precis de discoteca in perioada comunistă, ulterior si aceasta fiind lăsată in paragină, fina sa arhitectura destrămându-se pe an ce trece.

Să nu uităm de casa de cultură, clădire ce a bucurat adolescența părinților noștri cu multitudinea de filme ce se rulau și numeroasele evenimente culturale ce aveau loc.

So, deși orașul Brezoi oferă o multitudine de clădiri valoroase, ce se pot face remarcate prin istoria lor, dar și prin arhitectura unică a stilului gotic, în momentul de față sunt niște simple pagini de istorie, pe cale să se dărâme.

Articol scris de:

Teodora Manafu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *