Istoria toponomiilor Brezoiu

1222 0

Deși, în momentul actual Brezoiul e un punct turistic dezvoltat prin pricina festivalurilor, cu mulți ani în urmă acest oraș dintre munți era populat de mai marii boieri ce au ales să-și stabilească moșiile în aceasta zona specială.

Una dintre clădirile ale cărei baze s-au pus în anul 1900, fiind la vremea aceea un conac boieresc,  este în momentul de față spital orășenesc, arhitectura acestuia păstrandu-se neschimbata. Totodată, la doar câțiva pași de acesta, un alt conac cu o arhitectura absolut fascinantă, până acum nu mulți ani, a fost utilizat drept creșă, din păcate în momentul actual fiind lăsat în paragină.

Aceste valori istorice nu se termină aici, în oraș existând și renumita „Crama”, care de asemenea a avut un alt scop, mai precis de discoteca in perioada comunistă, ulterior si aceasta fiind lăsată in paragină, fina sa arhitectura destrămându-se pe an ce trece.

Să nu uităm de casa de cultură, clădire ce a bucurat adolescența părinților noștri cu multitudinea de filme ce se rulau și numeroasele evenimente culturale ce aveau loc.

So, deși orașul Brezoi oferă o multitudine de clădiri valoroase, ce se pot face remarcate prin istoria lor, dar și prin arhitectura unică a stilului gotic, în momentul de față sunt niște simple pagini de istorie, pe cale să se dărâme.

Articol scris de:

Teodora Manafu

Articole asemănătoare

LET’S MEAT, AGAIN!

Postat de - 7 iunie, 2022 0
FacebookTwitterÎntre 01 și 03 iulie, DIANA vă dă întâlnire la Let’s Meat Festival 2022, la Summer Camp Brezoi! Cu muzică live, super…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *