Prima biserică a românilor ortodocși din Scoția va fi în Dundee. Poți fi ctitor!

732 0

Parohia Ortodoxă Română din Aberdeen achiziționează un lăcaș de cult în orașul Dundee. Dacă demersurile vor fi duse la bun sfârșit, aceasta va fi prima biserică a românilor ortodocși din Scoția.
Parohia a înaintat o ofertă de 72.500 de lire pentru lăcașul de cult care aparține Bisericii Reformate. Oferta a fost acceptată, preotul paroh Andrei Dosoftei având obligația de a achita suma până la finalul lunii noiembrie, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
Preotul a lansat o colectă pe pagina de Facebook a parohiei. În urma apelului, au fost strânse aproximativ 35.000 lire. Mai sunt necesare alte 37.000 pentru a achita prețul imobilului, dar amenajarea spațiului pentru a corespunde nevoilor parohiei va presupune și alte costuri.
„Avem ocazia rară de a deveni ctitori. Comunitatea noastră poate acum achiziționa prima Biserică de pe teritoriul Scoției”, anunță Pr. Andrei Dosoftei.
Pentru donații puteți contacta parohia pe Facebook ori prin email la aberdeen@mitropolia.eu sau puteți depune direct în contul comunității:
Bank: HSBC
Name: The Romanian Orthodox Church Aberdeen
Sort code: 40-01-25
Account number: 81632590
Se poate dona și prin PayPal folosind aceleași date bancare.
Biserica (Salem Chapel) se află în zona centrală a orașului Dundee, pe strada Salem.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *