Președintele Iohannis se alătură Premierului și dezaprobă vehement decizia Tribunalului în cazul Dosarului 10 august

518 0

Tribunalul București a respins acum două zile cererea DIICTOT de redeschidere a Dosarului 10 August. Decizia este definitivă. Șefii Jandarmeriei care au coordonat intervenția din Piața Victoriei scapă definitiv de răspundere penală. Iată minuta Tribunalului: ”Respinge cererea DIICOT de confirmare a redeschiderii urmaririi penale în dosar 2122/DP/2019. Definitivă”

Inițial, procurorul Doru Stoica, pensionat între timp, a dispus clasarea dosarului, însă fostul procuror șef DIICOT, Georgiana Hossu, a infirmat ordonanța de clasare cerând redeschiderea dosarului. Astfel, foştii şefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia brutală împotriva manifestanţilor la mitingul din Piaţa Victoriei din august 2018
Instantaneu, o parte a mediului politic și opinia publică au sărit în aer. “Așa ceva nu este posibil! “

Atitudini vehemente au luat Premierul Florin Cîțu și Președintele Klaus Iohannis, care a scris pe pagina sa de socializare:

“Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.”

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *