Dr. Vanessa Youness: Stăm prea departe de energiile Pământului și de lumina Soarelui, iar sistemul nostru imunitar suferă!

556 0

Comunicat de presă

Grounding sau earthing reprezintă o tehnică terapeutică modernă, care implică desfășurarea unor activități care ne “împământează” sau ne reconectează energetic cu pământul. Această conductivitate electrică funcționează ca un mijloc de apărare a sistemului imunitar, exact în același mod în care o fac antioxidanții. Printre cele mai cunoscute terapii de tip earthing, amintim: mersul cu picioarele goale, relaxarea totală pe iarbă sau chiar scufundarea în apă.

În același timp, doctorul Vanessa Youness, fondatorul Clinicii YOUness, specializată în terapii naturiste, afirmă că terapiile de tip grounding sau earthing sunt folosite de foarte multe ori pentru afecțiunii precum: oboseala cronică, durerile cronice, anxietate sau depresie, tulburări de somn sau chiar boli cardiovasculare. “Multe studii au demonstrat că, într-adevăr există beneficii reale ale grounding-ului asupra sănătății fizice, în special atunci când vorbim de fluxul sanguin, care determină fluiditatea celulelor roșii, care au un rol esențial în stabilirea gradului de sănătate cardiovasculară. Totodată, prin această metodă pot fi reduse durerile musculare, dar contribuie și la starea generală de spirit, având un efect vindecător asupra stărilor de anxietate sau de depresie. Putem exersa zilnic grounding-ul, făcând o plimbare de cel puțin 30 de minute prin iarbă, continuând cu încă 30 de minute de relaxare totală direct pe iarbă. De asemenea, scufundările în apă ne fac foarte mult bine, deoarece și apa are proprietăți asemănătoare pământului”, declară doctorul Vanessa Youness.

 

Cromoterapia, vindecarea prin lumină și culori

Corpurile noastre au nevoie de lumina soarelui pentru a trăi, iar, precum știm cu toții, acea lumină poate fi împărțită în diferite culori ale spectrului. “Mai mult ca sigur, fiecare dintre noi, am experimentat deja faptul că un dezechilibru al oricăreia dintre aceste culori se poate manifesta prin simptome fizice și mentale. Terapia prin culori funcționează pe diferite puncte de energie pentru a vă ajuta să vă echilibrați corpul prin spectrul complet de lumină vizibilă, fiecare culoare răspunzând unei nevoi distincte. Spre exemplu, roșul susține funcțiile circulatorii și nervoase, poate crește pulsul, poate crește tensiunea arterială și, desigur, rata respirației. Portocaliul stimulează activitățile mentale și se identifică foarte ușor cu optimismul, galbenul trezește inspirația mentală și un sentiment de bucurie, verdele este asociat cu armonia și are un efect relaxant, iar albastrul promovează relaxarea și calmul”, conchide doctorul Vanessa Youness, fondatorul Clinicii YOUness și a Fundației YOUness – dedicată cercetării medicale.

Articole asemănătoare

La Olănești se igienizează toate scările de bloc

Postat de - 5 aprilie, 2020 0
FacebookTwitter02.04.2020 În conformitate cu ordonanță militară nr.4/29.03.2020 art.6, UAT Băile Olănești a asigurat montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe și a procedat la dezinfecția scărilor…

Informare de presă, Cancelarie Prefect

Postat de - 13 august, 2020 0
FacebookTwitterMINISTERUL AFACERILOR   INTERNE                                    INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA CANCELARIE PREFECT INFORMARE DE PRESĂ Pentru corecta informare a cetățenilor, ca…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *