10 mai – Ziua Independenței

447 0

Trei zile astrale ale României

Există în istoria fiecărei națiuni, chiar în istoria continentelor sau a întregii umanități zile astrale, zile de maximă importanță pentru că în ele s-au săvârșit acte simbolice de afirmare a drepturilor unor națiuni, acte cu caracter fondator pentru viitorul acelor națiuni și al cetățenilor acestora.

România a revenit la sărbătorirea zilei Independenței Naționale pe 10 mai așa cum s-a făcut din 1877 și până în 1947. Independența României a fost proclamată în Parlament la 9 mai 1877 de către ministrul de externe, Mihail Kogălniceanu, iar la 10 mai 1877 domnitorul Carol I a promulgat legea adoptată de către Parlament. Independența a fost cucerită cu jertfa de sânge a românilor în luptele de la Plevna, Smârdan, Grivița. Sub comunism, Ziua Independenței a fost sărbătorită pe 9 mai pentru a nu coincide cu data încoronării regelui Carol I.

Această decizie simbolică marchează revenirea deplină a României la rădăcinile ei istorice. Ziua Independenței nu este doar o ocazie pentru a ne omagia trecutul, ci și pentru a ne aduce aminte de sacrificiile pe care s-a construit țara; ea este un memento pentru ca fiecare dintre noi să știe că Independența se afirmă și se apără în fiecare zi prin valorile și eforturile pe care le punem în slujba țării. Drept cel mai vechi partid al României, Partidul Național Liberal a avut un rol decisiv în realizarea Independenței și în apărarea acesteia.

Liberalii vâlceni, alături de toți concetățenii, urează La Mulți Ani României în această zi de sărbătoare, cinstindu-și eroii și lucrând pentru independența și suveranitatea României ca parte a organizațiilor euro-atlantice.

 

În numele Filialei PNL Vâlcea, Președinte Cristian Buican 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *