Studiu internaţional: 76% dintre oameni vor să facă fapte bune de acest Crăciun. World Vision România lansează campania „Porţie de bunătate”

376 0
  • Peste trei sferturi (76%) dintre persoanele intervievate în cadrul unui studiu realizat de World Vision International au declarat că este important ca anul acesta, de Crăciun, să ne concentrăm asupra persoanelor care au nevoie de ajutor
  • Aproape două treimi (63%) dintre respondenți au spus că ar prefera mai degrabă să primească un cadou cu sens care să-i ajute pe alții, decât un cadou tradițional precum haine sau electronice
  • World Vision România lansează astăzi campania „Porţie de bunătate”. Toţi cei care vor să facă o faptă bună cadou pot să doneze diferite porţii de bunătate pentru copiii din mediul rural din proiectele fundaţiei.

 

Bucureşti, 16 decembrie 2020. Un studiu realizat de World Vision International la nivel global arată că, la finalul unui an dificil, majoritatea oamenilor caută modalități de a sprijini sau de a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși. Astfel, peste trei sferturi (76%) dintre persoanele intervievate în cadrul studiului au declarat că este important să ne concentrăm asupra persoanelor care au nevoie de ajutor Crăciunul acesta.

În ciuda impactului financiar al pandemiei, aproape două treimi (63%) dintre respondenți au spus că ar prefera mai degrabă să primească un cadou care să-i ajute pe alții Crăciunul acesta în locul unuia tradițional, cum ar fi haine sau electronice

Fundaţia World Vision România lansează astăzi, 16 decembrie, campania „Porţie de bunătate”, prin care cu toții putem dona diferite porţii de bunătate pentru copiii din proiectul „Pâine şi Mâine”. Acestea se vor transforma în mese calde şi ore de educaţie remedială pentru copii, într-un an în care foarte mulţi copii vulnerabili nu au avut acces la educaţie. Ultimul Raport de Bunăstare al Copilului din mediul rural 2020, realizat de World Vision România, arată că 1 din 10 copii se duce flămând la culcare,  11% din copii iau doar două mese pe zi, iar un sfert dintre copii nu sunt ajutaţi la teme atunci când au dificultăţi.

Persoanele care vor să se implice pot să doneze porţiile de bunătate pe site-ul fundaţiei, acolo unde pot citi şi poveştile copiilor care au nevoie de ajutor: https://bit.ly/3qYZXGt.

În plus, donaţiile se pot face şi prin SMS cu textul PAINE la 8844.

Viziunea noastră este să oferim acces la educație pentru toți copiii. Cu toate acestea, într-o lume care evoluează atât de rapid, încă există copii care nu au ce mânca. Aceasta este una dintre cauzele abandonului școlar. Nu le putem cere copiilor să meargă la școală sau să aibă rezultate bune atunci când foamea e mai puternică. Programul Pâine și Mâine vine ca răspuns la această nevoie a copiilor din mediul rural și s-a bucurat până în prezent de rezultate excelente. Până acum, 1250 de copii au fost incluși în proiect și au avut parte de o masă caldă în fiecare zi. Mai mult, pe lângă hrană, ei primesc ajutor la teme, haine și alte resurse ce le acoperă nevoile de bază. Putem face și mai multe cu ajutorul fiecăruia dintre oamenii care vor să ajute, care vor să se implice pentru a le oferi copiilor un viitor mai bun”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

 Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului.

Organizaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen și se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.

World Vision România  face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. De 30 de ani în România, WVR a oferit sprijin pentru peste 560.000 de copii şi adulţi, în aproape 500 de comunităţi din 18 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate, şi de la oraş, de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu accent pe educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează, astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc.

Prin proiectele realizate, World Vision are ca misiune transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa împlinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro

http://www.facebook.com/WorldVisionRomania

https://www.linkedin.com/company/world-vision-romania

https://www.instagram.com/worldvisionro/

http://blog.worldvision.ro/

Articole asemănătoare

Convocarea Consiliului Local

Postat de - 14 februarie, 2020 0
FacebookTwitterDISPOZIŢIA NR. 634      privind convocarea Consiliului Local în şedinţă ordinară Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea; În temeiul prevederilor…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *