”Aventurile lui Goe și Bubico” și ”D’ale Carnavalului”

909 0

la Teatrul Anton Pann, sâmbătă 16 ianuarie.

După ce s-a dat startul spectacolelor în sală, cu respectarea normelor impuse, actorii Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea vor avea în acest sfârșit de săptămână două spectacole cu începere de la ora 11.30 și 19.00.

Dar înainte cu o zi, vineri pe 15 ianuarie, se sărbătorește Ziua Culturii Naționale. Sub genericul ”Ce e val, ca valul trece…” în complexul de manifestări organizat de Biblioteca Județeană Antim Ivireanul, începând cu ora 10.30, la care Teatrul Anton Pann și Muzeul Aurelian Sacerdoțeanu sunt parteneri, este trecut și un moment poetic. Trei dintre actorii Teatrului Anton Pann: Radu Constantinov, Tudor Andronic și Ștefan Craiu vor recita poezii din creația eminesciană. Evenimentul este online, un bun prilej pentru a-l urmări și dumneavoastră.

Sâmbătă, pe 16 ianuarie sunteți așteptați din nou în Sala Mare de spectacole a Teatrului Anton Pann. În atenția dumneavoastră vor sta două spectacole după piesele cunoscutului dramaturg Ion Luca Caragiale.

De la ora 11.30 cei mici vor avea bucuria să descopere  în premieră un spectacol realizat special pentru ei. Este vorba de ”Aventurile lui Goe și Bubico”. Suntem convinși că majoritatea dintre dumneavoastră il cunoașteți pe Domnul Goe și ale lui nazdrăvănii, dar acest spectacol este altceva. Regizoarea Diana Ligi a construit un spectacol viu, colorat, pe înțelesul celor mici. Celebrele personaje din schițele lui Caragiale sunt așezate într-un tren de unde începe și povestea, totul într-o joacă. Cei doi tineri vor trece printr-o aventură și vor învăța o lecție importantă pe care o vor transmite mai departe. Mamele lor se vor certa, se vor împrieteni, iar în final veți afla dacă se vor mai împaca. Distribuția spectacolului este următoarea: Regizor, Diana Ligi; Scenografie: Doru Perpelea; Actori: Viorica Stamate, Marina Măgală, Maria Dospina și Cristian Bulagea.

De la ora 19.00, în aceeași zi de sâmbătă 16 ianuarie, în Sala Mare va avea loc reprezentația spectacolului ”D’ale Carnavalului”, după piesa a dramaturgului Ion Luca Caragiale, regia Vladimir Anton. Și în cazul acestui spectacol personajele vă sunt extrem de cunoscute. Nae Girimea, tipul ”donjuanului” încurcă și descurcă toate ițele.

În frizeria lui Nae Girimea, Iordache primește vizita lui Pampon. Acesta furios îl caută pe Nae, frizerul, care începuse o nouă idilă cu o nouă amantă, Didina, fapt ce duce, după cum o să vedeți, la gelozia fostei amante, a Miței. De aici începe adevărata poveste cu drame explozive, haz de necaz și necaz de prea mult haz. Două triunghiuri amoroase în vreme de carnaval. Măști de bal și măști sociale, condimentate cu un limbaj comic. Într-un cuvânt: Caragiale!

Distribuția: Vladimir Purdel, Kostas Mincu, Andrei Cătălin, Tudor Andronic, Ionut Niculae, Réka Szász, Ana Șusca și Ștefan Craiu; scenografia – Romulus Boicu; video design – Hybrid Lab, regia – Vladimir Anton.

Așadar, două spectacole la care sunteți așteptați pentru a vă bucura din nou sufletele de frumos!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *