11 persoane au fost sancționate cu amenzi contravenționale în valoare de 10.200 lei de către jandarmi

520 0

Vineri, 22 ianuarie, între orele 13.00-21.00, jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Brezoi au acționat împreună cu lucrătorii Ocolului Silvic Clăbucet pentru prevenirea și combaterea actelor de braconaj piscicol pe raza comunelor Racovița, Câineni, Perișani și Boișoara.

Astfel, în zona Cornet din comuna Rcovița, au fost depistate  11 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 40 ani care pescuiau în apele râului Olt cu plasă monofilament, tip parașută, fără permis de pescuit.

Sancțiunile contravenționale în valoare de 10.200 lei au fost aplicate după cum urmează: 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.200 lei și 2 avertismente conform O.U.G. 23/2008, 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 lei pentru nepurtarea măștii de protecție și o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei pentru refuz de legitimare.

De asemenea au fost descoperite asupra persoanelor 10 kg de pește din speciile caras și biban în stare vie, motiv pentru care jandarmii au procedat la deversarea acestora în râul Olt.

Menționăm că jandarmii vor continua cu astfel de acțiuni și în perioada următoare.

 

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN VÂLCEA

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *