Două exerciţii simple ce vă pot ajuta ochii, atunci când lucraţi mai mult timp la calculator!

446 0

Atunci când lucrăm mult la calculator, cu toții știm că trebuie să avem grija de ochii noștri.

Ar trebui să știm însă că vederea nu se deteriorează numai din cauza calculatorului.

Daca, într-adevăr, calculatorul ar fi cauza reală a deteriorării vederii, atunci toți cei care lucrează în fata unui monitor ar avea probleme!

Lucrurile nu stau chiar așa, toți cunoaștem persoane care, chiar daca lucrează la calculator mult timp, nu au probleme cu ochii.

Putem spune chiar că protecția pentru calculator este inutilă și este  doar o “găselniță” pentru a ne face să plătim mai mult pentru o pereche de ochelari.

Oboseala și iritarea oculară sunt doar semnale transmise de ochi, care ne arată că modul în care sunt folosiți este unul impropriu.

Iată două exerciții simple, pe care le putem face pentru a stopa aceste efecte atunci când lucrăm la calculator:

  1. Odată la 5-10 minute faceți o pauză de zece secunde și priviţi în depărtare, la minim 5-10 metri. Ideal este să vă uitați la ceva care vă place. Astfel, vederea vi se va relaxa și nu se va deteriora.
  2. Strângeți ochii pentru 5-10 secunde, odată la 20 minute! Apoi, țineți ochii închiși pentru 5-10 secunde. Deschideți ochii și priviti fix un punct îndepărtat, timp de 5-10 secunde. Acest mic exercițiu eliberează tensiunea oculară ce creează senzația de încălzire și tensionare.

Este în regula să lăcrimați. Lacrimile sunt benefice și curăţă ochii.

Și să reținem că majoritatea problemelor pe care le avem cu ochii sunt doar nişte efecte ce apar în urma lipsei unor activități pe care le făceam în trecut, iar semnele sunt doar atenționări că nu le mai facem!

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Informare DPSU

Postat de - 22 martie, 2020 0
FacebookTwitterBULETIN DE PRESĂ 21 Martie 2020, ora 13.00   Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367…

Pierre- Auguste Renoir

Postat de - 25 februarie, 2021 0
FacebookTwitterPierre-Auguste Renoir (n. 25 februarie 1841, Limoges, Franța– d. 3 decembrie 1919, Cagnes-sur-Mer, Franța) a fost unul din cei mai…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *