Pandemia de coronavirus a născut, în ultimul an, o alta, cea de stupiditate! Astăzi, despre Ministerul Sănătății!

387 0

Pandemia de coronavirus a născut, în ultimul an, o alta cea de stupiditate! În numele combaterii COVID-19, s-au luat atât de multe decizii ridicole sau care frizează absurdul, precum dezinfectarea străzilor sau oprirea aparatelor de aer condiţionat, încât s-ar putea publica, la un moment dat, o carte de succes cu toate acestea.

În luna iulie a anului trecut, medicul Andreea Moldovan,  a propus ca în Liga I să se joace fotbal cu mască pe faţă. Propunerea sa a stârnit atunci zâmbete amare și a fost atât de bizară, încât până şi medicul infecţionist, Virgil Musta, a ironizat-o, într-o declaraţie oferită pentru Digi Sport, la vremea respectivă: „În niciun caz, nu se poate juca fotbal cu mască. De fapt, niciun sport care presupune efort. Doar şahul se poate juca, având masca pe faţă“.

Acum, Andreea Moldovan a ajuns secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, instituție care insistă pentru o altă anomalie. La trei săptămâni de la redeschiderea școlilor, a apărut o dezbatere aprinsă: să folosească elevii măşti în timpul orelor de sport sau nu?

Iar România a luat o decizie unică în lume, în acest sens, după cum a dezvăluit ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie la Digi 24.

„Practic, nu sunt state europene care să oblige la purtarea măştii pe parcursul orelor de sport. La noi însă, la orele de sport, conform prevederilor Ordinului comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii, purtarea măştii e obligatorie, indiferent de condiţii. Am trimis, azi (n.r. – luni), Ministerului Sănătăţii analiza primită de la Bruxelles, analiza Comisiei Europene, din care reiese procedura fiecărui stat membru. Sunt convins că cu acest nou argument… Am adresat rugămintea de a reanaliza situaţia din această perspectivă şi sunt încrezător că se va ajunge curând la un numitor comun“, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă: „Nu purtaţi mască, în timpul exerciţiilor în aer liber“.

Iar recomandarea celor de la OMS e clară: nu se foloseşte masca, în timpul exerciţiilor fizice în aer liber. Pentru că aşa ceva e chiar contraindicat, din punct de vedere medical!

„Oamenii n-ar trebui să folosească masca, atunci când fac exerciţii în aer liber, deoarece măştile pot îngreuna respiraţia. Transpiraţia poate face ca masca să devină umedă, ceea ce va îngreuna şi mai mult respiraţia şi va crea un mediu în care bacteriile vor creşte mai uşor. Cea mai importantă măsură sanitară în timpul efortului e menţinerea distanţei fizice faţă de alţi oameni, distanţa minimă fiind de un metru“, sunt precizările făcute de OMS.

La Ministerul Sănătății, angajare pe bază de dosar pentru o funcție-cheie

Dacă ne gândim la propunerea făcută de Andreea Moldovan anul trecut, faptul că Ministerul Sănătăţii pune, practic, sănătatea elevilor din România în pericol, insistând ca ei să facă sport cu mască pe faţă în aer liber, nu ne mai surprinde, din păcate.

Iar faptul că, în România, Ministerul Sănătăţii insistă ca elevii să folosească masca la orele de sport arată că oamenii din această instituţie nu ţin cont nici măcar de ce zice Organizaţia Mondială a Sănătăţii!

Sursa: adevarul.ro

Curierul de Râmnic

 

 

 

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *