Florin Cîțu atacă Consiliul Economic și Social, după avizul negativ pe buget: Ëste un consiliu politic, fără vreo răspundere pentru vot”

387 0

Înt-un mesaj postat pe Facebook, premierul Florin Cîțu a comentat avizul negativ dat de Consiliul Economic și Social (CES) proiectului de buget pe 2021, spunând despre Consiliu că este unul „politic, cu membri plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor”.

„Este nevoie de reformă. Din temelii. Premieră în România. Consilul Fiscal consideră că România are, în acest an, un buget credibil care menține în plan principal investițiile. Acesta este avizul profesioniștilor. Astăzi, însă, bugetul a fost și la Consiliul Economic și Social pentru avizare. Un consiliu politic, cu membri plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor. Trebuie să știți și acest adevăr. Cum credeți că o să fie avizul acestui consiliu politic? Vreau să comparați avizul de azi cu avizele date bugetelor care au distrus România în perioada 2017-2019”.

CES a avizat negativ legea plafoanelor și proiectul de lege privind bugetul de stat pentru acest an. De asemenea, Consiliul a dat aviz negativ ordonanţei de urgență trimisă de Guvern privind neacordarea de vouchere de vacanţă, îngheţarea punctului de pensie în 2021 și eliminarea transportului gratuit pentru studenţi. Ambele avize sunt consultative.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *