Picături de Pastel

807 0

Vrăjitoarea de pastel, Diana-Maria Mitulescu,

“Se joacă in timp/ amestecând viața/ emoții, dorințe uneori/ ascunse-n stropi de culori răzvrătite,/ se joacă cu noi/ chiar și cu ea însăși/ și, din joacă,/ne dăruiește nouă/ iubirea, bucuria ei!/”

 

Bogdan Florian Popian,

“ Eu/ Văd ceea ce uneori nu se vede,/ simt de multe ori neantul,/ gust emoțiile netrăite nicicând,/ cumpăr suflete ce nu există…/ dar le adun pe toate,/ le amestec în pete de culori,/ pictez…/”

 

Doi artiști ai privirii și cuvântului, acești oameni minunați ne-au oferit, prin colaborarea lor, o ocazie de a redescoperi frumosul colorat, vesel, ascuns printre tonurile cenușii ale acestor zile.

O seară minunată de vineri petrecută la invitația Teatrului Anton Pann, în compania celor doi, Diana- Maria Mitulescu , Bogdan Florian Popian și a invitaților lor a debutat cu un moment muzical de excepție realizat de Fanfara Județeană “Constantin Brâncoveanu”. Muzica de café-concert, refrene nemuritoare  au înveselit atmosfera și ne-au încântat pe toți.

Domnul Alin Pavelescu, manager CJPTC Vâlcea ne-a adresat cuvântul de salut. Pentru prezentarea cărții au urmat doamna profesor Elena Stoica, domnul profesor Nelu Barbu și domnul scriitor Nicolae Nistor. Printre cuvintele de apreciere ale acestora ne-a delectat  cu momentele de muzică însoțite de versuri, cantautorul Dan State.

Interesant este faptul că Bogdan Florian Popian s-a inspirat în compunerea versurilor de arta Dianei-Maria Mitulescu.

Optimismul debordant, sufletul cald al Dianei se reflectă în toate lucrările prezentate aici dar și în cele pe care le-am văzut și la alte expoziții. Artist vizual de excepție,dar și făuritor de decoruri,  ne prezintă prin culori dar și prin alte materiale pe care le folosește(pânză, paie, țesături), realitatea văzută prin ochii ei.

Pe de altă parte, Bogdan Florian Popian ne dezvăluie un suflet sensibil, încărcat de sentimente amestecate, amintiri, iluzii, pe care le reflectă în versuri.

Am descoperit aici un amalgam interesant, ca un balsam pentru suflete.  Salutăm această nouă colaborare care sper că va dăinui.

 

“Livada Dianei

În livada de peste deal/ unde-i totul ca-n poveste,/domnește veselia copilăriei,/ și nu-i de mirare,/ fiindcă acolo se joacă/ în glumeața armonie,/ o fată ce amestecă culorile/ culese dintr-un curcubeu/ tomnatic/, și, cum altfel,/ micul spiriduș plantat,/ mai de mult,/ de grădinarul Grimm./”

Mulțumim invitației pe care Curierul de Ramnic a onorat-o cu plăcere, Centrului Național Pentru Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea din cadrul Consiliului Județean, în parteneriat cu Teatrul Anton Pann.

 

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *