Terapia cu suc de lămâie

742 0

Suferim cronic de o deficiență de vitamine. Un fumător distruge, cu fiecare țigară, până la 25 de miligrame de vitamina C, ceea ce reprezintă un sfert din cantitatea zilnică recomandată.

Sucul de lămâie oferă beneficii extraordinare, pentru că este singurul acid care interacționează cu calciul din organism, formând o sare unică. În timp ce această sare este dizolvată, organismul primește calciu și fosfor, ce normalizează metabolismul și regenerează țesutul osos.

Terapia cu suc de lămâie este cel mai bun mod de a reîmprospăta vitaminele din organism.

Acidul citric este unul dintre produsele sistemului nostru digestiv.

Dacă îl furnizam sub formă de suc de lămâie, permitem corpului să conserve energia, ce poate fi folosită la îndepărtarea depozitelor de sare din oase, articulații, mușchi și vase de sânge.

Când acidul citric reacționează, aminele formează acidul aspartic, ce are o încărcătură negativă. Practic, toate formulele farmaceutice folosesc în tratarea bolilor acidul aspartic, în foma sa sintetică. Acidul aspartic natural format în orgnismul nostru în timpul terapiei cu lămâie este foarte valoros.

Cum procedăm?

Se folosește numai suc de lămâie simplu, natural, proaspăt. Nu adăugați zahăr sau miere.

Se poate bea cu o jumătate de oră înainte de masă sau la o oră după masă.

Se bea, în total, sucul a 200 de lămâi, pe toată perioadă terapiei. Această cifră poate părea surprinzătoare, dar trebuie respectată.

În cazuri rare se poate ajunge la dereglări intestinale și atunci se schimbă temporar terapia, cu un dozaj mai mic, până când stomacul se obișnuiește cu sucul de lămâie, apoi se reia procedura.

În terapia vindecătoare sunt recomandate următoarele cantități:

Zilele 1 și 12 – sucul a 5 lămâi;

Zilele 2 și 11 – sucul a 10 lămâi;

Zilele 3 și 10 – sucul a 15 lămâi;

Zilele 4 și 9 – sucul a 20 lămâi;

Zilele 5,6,7,8-sucul a 25 de lămâi.

Cantitatea zilnică poate fi împărțită în 3-5 doze și se poate combina cu apă.

Poate ni se par mari cantitățile de suc. Cu toate acestea bem un litru sau doi litri de suc de mere, de exemplu. Sau alte băuturi acidulate, care sunt dăunătoare organismului.

Lămâia este ca orice alt fruct, așa că nu va temeți să o consumați.

 

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *