Circ grotesc în parlament, pe tema bugetului

591 0

Cîțu îi trimite la școală pe recalcitranți și acuză PSD că vrea să ne scoată din UE

Ultima ședință a parlamentului s-a transformat într-un circ de prost gust, în care social-democrații, care aruncând în mandatul lor cu bani de la buget în trecut în stânga și-n dreapta, au creat discrepanțe imense între categoriile sociale, au vociferat încontinuu și au încercat să îl transforme pe premierul Florin Cîțu într-un soi de copil bun de așezat în genunchi pe coji de nucă, numai că acesta a încheiat ca un profesor exigent, care ii trimite să pună mâna pe carte, respectiv, pe bugetul țării, pe care nici măcar nu s-au sinchisit să îl citească cap-coadă.

Premierul Florin Cîțu le-a transmis astfel parlamentarilor PSD, la finalul dezbaterilor „Orei prim-ministrului”,  să pună „mâna pe carte”, acuzându-i în acest fel că nu știu să citească proiectul de buget pentru 2021 pe care Guvernul l-a elaborat.

„Nu a fost vorba despre buget astăzi, aici. Ați văzut foarte bine, cei care au discutat despre buget nu l-au ințeles. Promit că o sa-mi iau eu din timp, iarăși, să vă educ, mă gândeam să vă înscriu la școală, domnule Ciolacu, și pe dumneavoastră, Paul Stănescu, la o facultate cu plată, dar, în acelați timp, vă spun ce tot am spus in acești 4 ani de când ne tot vedem în Parlamentul României: dragi pesediști, puneți mâna pe carte, cititul nu a omorât pe nimeni”, a declarat Florin Cîțu, luni, la dezbaterile din Camera Deputaților de la „Ora prim-ministrului”.

Mărul discordiei a fost reprezentat de amendamentele social-democraților . Cîțu a adăugat:  „Am primit lista amendamentelor care au fost depuse și de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Aceasta ar insemna sa mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finanțare și fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să faca PSD cu România, vrea să o scoată din UE. Adică sursa de finanțare reprezintă contribuția României la UE. Pentru cei care nu știu, la Ministerul de Finanțe, la acțiuni generale, plătim contribuția la UE. De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuții la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD”.

C.R

Articole asemănătoare

EUROPAfest 2020 se muta din mai in iulie

Postat de - 8 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterÎn urmă anunțului din 6 aprilie 2020 al președintelui României, prin care a decretat prelungirea stării de urgență din cauza pandemiei de Coronavirus cu încă o luna, jmEvents, organizator de evenimente muzicale internaționale, vine cu următoarele precizări: Festivalului Internațional EUROPAfest, aflat la ediția a 27-a și Bucharest International Jazz Competition, aflat la ediția a 14-a, evenimente…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *