CODE Kids: Elevii între 10-14 ani din județul Vâlcea se pot înscrie la cursuri gratuite de programare

742 0

Prin programul CODE Kids, elevii între 10-14 ani din județul Vâlcea se pot înscrie la cursuri gratuite de programare. Programarea le îmbunătățește copiilor cunoștințele de logică și de limba engleză și îi învață să lucreze în echipă. Înscrierile se fac până la 10 mai. Programul este deosebit de util, deoarece se adresează copiilor cu note medii sau chiar sub medie.

Programul se desfășoară gratuit în bibliotecile din mediul rural și orașe mici. Până acum, peste 3.500 de elevi au participat gratuit la cursurile CODE Kids în patru ani. Copiii deprind, de la noțiuni de bază de programare până la robotică, realizare de aplicații, jocuri și animații.  Părinții economisesc în jurul a 2.000 de euro datorită CODE Kids – acesta fiind costul aproximativ pe care l-ar plăti familiile dacă elevii ar merge timp de doi ani la alte cluburi private, potrivit estimărilor CODE Kids. Elevii între 10-14 ani din județul Vâlcea se pot înscrie până la data de 10 mai la cursurile gratuite de programare organizate de CODE Kids. Programarea îi ajută pe copii să își dezvolte cunoștințele de logică, matematică și limba engleză și îi învață să lucreze în echipă, potrivit datelor CODE Kids, un proiect desfasurat gratuit în mediul rural și orase mici.

ODE Kids se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10-14 ani, iar până acum au participat la cursuri peste 3.500 de elevi de la lansarea proiectului în 2017. Scopul programului este să contribuie la dezvoltarea competenţelor digitale şi STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ale copiilor. Proiectul se desfășoară de-a lungul a doi ani, iar cursurile sunt gratuite. 📍Succesul apare atunci când părinții și profesorii îi îndrumă pe copii spre activități noi

Reprezentantul CODE Kids consideră că principalul beneficiu pe care îl au copiii care participă la cursuri de programare este dezvoltarea autonomiei în învățare.

În primul an de curs, copiii învață noțiuni de baza de programare, în timp ce în anul al doilea învață programare avansată (jocuri/animaţii/aplicaţii mobile/website-uri) și realizează activități STEM precum experimente distractive, inginereşti, robotică, logică, matematică.

“Copiii ne spun că au rezultate mai bune la matematică și că vorbesc mai bine limba engleză. Noi nu vrem să avem o rețea de cluburi pentru copii supradotați. Cluburile noastre sunt pentru acei copii care au rezultate medii la școală sau chiar sub medie și care provin din familii fără putere economică. Noi vrem să democratizăm programarea. Vrem să ne adresăm și acelor elevi care nu vor ajunge la un liceu teoretic la care să studieze matematică- informatică, dar care poate vor ajunge la o școală profesională. De exemplu, acum derulăm un proiect cu electricieni din școli profesionale. Trebuie să ai cunoștințe de bază de IT pentru că este foarte posibil să fii nevoit să lucrezi cu panouri fotovoltaice pe care trebuie să le instalezi și să le programezi. Sau, dacă te îndrepți către agricultură, poate va trebui să conduci un tractor, iar acum tractoarele moderne se bazează foarte mult pe tehnologie”, explică Ovidiu Ana.

”Code Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice” nu este doar un proiect inovator care contribuie la dezvoltarea bibliotecii ca spațiu comunitar conectat la nevoile educaționale ale cetățenilor, ci este șansa copiilor talentați și pasionați de tehnologie, care trăiesc în mediul rural nu tocmai ofertant din punct de vedere al oportunităților de învățare. Iar biblioteca publică este locul din care, sub îndrumarea bibliotecarului, acești copii pornesc într-o călătorie inițiatică în lumea digitală, explorându-i posibilitățile infinite de învățare și dezvoltare.”, afirmă Remus Grigorescu, managerul Bibliotecii Județene “Antim Ivireanul” Vâlcea

Despre CODE Kids

Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” are ca scop înfiinţarea de cluburi de coding în bibliotecile publice. Programul a fost lansat în 2017, iar până acum aproximativ 3.500 de elevi au participat la cursurile CODE Kids. Proiectul este dezvoltat de Fundaţia Progress şi Simplon România cu finanțare din partea Romanian-American Foundation.

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *