Investițiile pe infrastructură continuă la Păușești-Măglași

1283 0

Primarul liberal al comunei Păuşeşti-Măglaşi, Alexandru Dediu are o experienţă de peste 26 de ani în slujba comunităţii, fiind ales în mod constant de către locuitori, încă din anul 2008 și, de fiecare dată, a obținut procente foarte bune. Ori, asta spune multe despre recunoașterea pe care i-au acordat-o cetățenii.

Anul acesta, agenda edilulului include proiecte la fel de ambițioase, acestea vizează  finalizarea investiţiilor începute anul trecut, mai exact, încheierea proiectelor de canalizare, introducerea rețelei de gaze naturale și modernizarea şi asfaltarea drumurilor comunale. Lucruri deosebit de importante, care au ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii şi creşterea nivelului de trai pentru toţi cetăţenii.

Acesta speră ca pandemia să se termine în scurt timp și unitățile administrativ teritoriale să revină la cursul normal al investițiilor finalizate sau inițiate.

“S-au cheltuit mulți bani cu pandemia. Și noi am fost nevoiți să cheltuim, dar am păstrat și pentru investiții și sper ca această pandemie să se termine cât mai repede. E nevoie ca localitățile să investească în continuare în infrastructură, deoarece mai sunt multe de făcut. Dacă cele trei mari investiţii se vor realiza, respectiv, extinderea sistemului de canalizare, a reţelei de gaze, dar şi asfaltarea tuturor drumurilor comunale, am putea spune că ne situăm pe harta județului drept una din localitățile care asigură confortul locuitorilor săi și, implicit, bunăstarea lor. Localitatea noastră oferă avantaje atât prin poziţia geografică, prin oportunităţile de care dispune, cât şi prin infrastructura modernă şi proiectele pe care putem spune că le-am realizat” spune acesta.

Un bun gospodar se ocupă de tot ce ține de gospodăria sa, în cazul unei localități, aceasta include și instituțiile publice. La Păușești-Măglași, instituțiile au fost reabilitate și racordate la toate utilitățile necesare, funcționând în spații ce corespund destinației lor, iar aceste lucruri s-au făcut cu fonduri europene. Exemple sunt căminul cultural și școlile, grădinița fiind însă nouă, cu toate cerințele impuse de normele în vigoare. Dispensarul medical a fost dotat cu mobilier nou pentru sălile de aşteptare şi pentru cabinetele medicale.

În plus, în centrul localității se lucrează la amenajarea unui Centru de zi pentru persoanele vârstnice, cu fonduri europene, comparabil cu o clinică modernă. Acesta va include mai multe cabinete medicale dotate cu aparatură de fizioterapie, evident, cu personalul aferent.

Dediu își dorește și să amenajeze un centru civic foarte frumos, cu parc dotat cu mobilier urban și loc de joacă și parcare.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *