Bomboane delicioase şi nutritive, potrivite atât în perioada postului, cât și pentru cei mici!

966 0

Este vorba despre o reteţă dietetică, pentru că nu folosim produse de origine animală şi au în conţinut numai ingrediente naturale şi sănătoase. Pot fi pregătite oricând pentru cei mici.

Ingrediente:

  • Patru ceşti fulgi de ovăz;
  • O ceaşcă de fructe uscate, la alegere sau amestecate: merişoare, stafide, caise, prune, curmale;
  • O lingură miere;
  • Două linguri pudră de roşcove sau cacao;
  • Două linguriţe coniac sau rom (opţional);
  • Apă plată;
  • Fulgi de nucă de cocos pentru ornat.

Timp de pregătire: 30 minute.

Punem fulgii de ovăz într-un bol şi turnăm apă puţin câte puţin, pentru a le da timp să se înmoaie, până ce obţinem o compoziţie omogenă, nici apoasă, nici uscată.

Tăiem fructele uscate în bucăţele (dacă dorim, le putem lăsa înainte o oră la înmuiat în coniac sau rom).

Punem fructele peste compoziţia de fulgi, adăugăm pudră de roşcove sau cacao, mierea şi amestecăm.

Într-un bol, punem fulgii de nucă de cocos şi, cu răbdare, începem să modelăm bomboanele în orice formă dorim.

Le tăvălim prin nuca de cocos şi le aşezăm pe un platou sau pe o farfurie întinsă.

Spune-mi de ce ți-e poftă, ca să iți spun ce să mănânci!

Recomandări:

  • Se pot servi ca desert, ca gustare, ori de câte ori avem poftă de ceva bun sau chiar ca mic dejun lângă o cană de ceai şi un bol cu fructe, dar nu sunt recomandate seara, pentru că dau energie.
  • În locul fulgilor de ovăz putem folosi hrişcă, hidratată în prealabil, seminţe de chia sau pulpa ramasă de la prepararea laptelui vegetal din semințe sau nucifere.
  • Putem adăuga scorţişoară, nucşoară, cuişoare, lămâie, alune, nuci etc., după gust.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Coplata în sănătate

Postat de - 18 februarie, 2020 0
FacebookTwitterO propunere interesantă a Ministrului sănătății Victor Costache. „Am prorogat acest fenomen de un an pentru a reuşi să ne…

Ghimbirul și „focul digestiv”

Postat de - 24 februarie, 2021 0
FacebookTwitterÎn antichitate, condimentele rădăcinoase valorau cât greutatea lor în aur. Mici cantități erau adăugate în mâncare, pentru a îmbunătăți funcționarea…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *