Primarul Alexandru Dediu acordă interes deosebit educației copiilor din Păușești-Măglași

1687 0

“Tot ceea ce n-avem de la naştere şi de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educaţie. Această educaţie ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri” – Jean Jacques Rousseau

La Păuşeşti-Măglaşi, administraţia locală, păstorită de Alexandru Dediu a acordat o atenție deosebită copiilor, construind o grădiniță și facilitând accesul elevilor la educație. Pentru asta, trebuie să fie asigurate optim condițiile necesare desfășurării actului educational, începând cu sălile de clasă și încheind cu dispozitivele electronice necesare învățământului online. Și cum pandemia a ținut acasă copiii o bună parte din timp, Dediu a luat iniţiativa achiziţionării tabletelor şi laptopurilor necesare pentru elevi şi cadrele didactice, astfel încât, în această localitate nu sunt cazuri de copii care să nu aibă dispozitive de acest tip.

Primarul a identificat și aici, însă, cazuri de abandon școlar și a  găsit o soluție tentantă pentru a eradica fenomenul: recompensa, sub forma unor sume oferite în funcție de performanțe, plus că aceasta poate stimula copiii să se ambiționeze. Din acest an, copiii care doresc să învețe și să se pregătească pentru o  viață mai bună vor primi între 500 și 1000 de lei la finele anului școlar, în funcție de mediile obținute, începând de la media 9.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *