Senatoarea Clauda Banu asigură că guvernul va sprijini mediul de afaceri și în acest an

429 0

Senatoarea liberală Claudia Mihaela Banu a decis, la începutul mandatului său, să facă parte din două comisii Permanente ale Senatului:  Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validare Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții, ambele constituite pentru examinarea, avizarea și pregătirea proiectelor de lege în vederea dezbaterii lor în plenul Senatului, precum și pentru realizarea funcției de control parlamentar.

În urma discuțiilor purtate zilele acestea cu reprezentanți ai ministerelor și membri ai cabinetului Cîțu, aceasta spune că mediul de afaceri vor primi susținere din partea statului și în acest an. “Am siguranța că actualul guvern va prelungi prin OUG măsurile de susținere a mediului de afaceri“.

Printre acestea se va asigura continuarea IMM Invest, IMM Leasing de Echipamente și Utilaje, lansat inițial la sfârșitul lui 2020 și IMM Factor, program care va susține fluxul financiar al întreprinderilor mici și mijlocii.

În același timp, anul acesta va debuta și Agro-IMM Invest, un program nou, asemănător IMM Invest, destinat exclusiv fermierilor din agricultură, pescuit, acvacultură și sectorul alimentar, cu un sprijin de maximum 100.000 euro pe fermă.

“Este vital pentru mediul de afaceri continuarea acestor programe. Spre exemplu, în doar 6 luni de la implementare, 10% din mediul de afaceri din perspectiva veniturilor au aderat la Program, obținând peste 15 miliarde de lei. Această finanțare a asigurat continuitate pentru 443.097 locuri de muncă“ continua liberala.

Vestea și mai bună vine însă anul acesta pentru fermieri, care vor putea beneficia de  măsura Agro – IMM Invest, un nou subprogram al IMM Invest, dedicat în exclusiviate agriculturii.

Acest program presupune garanții la împrumuturi cu dobândă garantată 100%, subvenționarea dobânzilor pentru aproximativ 8 luni și   o perioadă de rambursare de până la 10 ani a creditului. Bugetul alocat acestui program va fi utilizat pentru credite, în vederea dezvoltării depozitelor de legume-fructe (pentru cooperative) sau silozuri, retehnologizării industriei alimentare, dar și pentru achiziția de teren agricol.

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *