În județul Vâlcea până în prezent au fost vaccinate 13.463 de persoane

65 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI INFORMARE DE PRESĂ

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 13.463 de persoane (atât din etapa I –  personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale).

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 22.395, dintre care 19.288 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 1.350 sunt doze de vaccin Moderna și 1.757 sunt doze de vaccin AstraZeneca.

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 13.463

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 8.932

În data de 25.02.2021, până la ora 15.45, au fost vaccinate 261 persoane  – 255 persoane cu doza nr 1. și 6 persoane cu doza nr. 2.

Din cele 255 doze administrate astăzi pentru efectuarea dozei de vaccin nr. 1, până la ora menționată mai sus, s-au utilizat:

  • 111 doze vaccin Pfizer BioNTech
  • 144 doze vaccin AstraZeneca

 

Pentru efectuarea celor 6 doze de vaccin (doza nr. 2) s-a utilizat vaccin Pfizer BioNTech.

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare de astăzi este următoarea:

  • Centrul de vaccinare din Bălcești (sala de sport): 26 doze
  • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm. Vâlcea: 52 doze
  • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm. Vâlcea: 24 doze
  • Spitalul Orășenesc Brezoi (persoane cu varsta peste 65 ani/persoane cu afecțiuni cronice): 15 doze
  • Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 19 doze
  • Centrul de vaccinare din Călimănești (campus școlar/Liceu Tehnologic Călimănești): 14 doze
  • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 5 Rm. Vâlcea (sala de sport): 60  doze
  • Centrul Medical Județean: 51 doze

 

Vă reamintim că în județul Vâlcea, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare, sunt  momentan operaționale nouă centre de vaccinare:  trei centre în municipiul Rm. Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca ), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al  Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) și un centru în comuna Budești, (în cadrul căminului cultural din satul Ruda – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca). În cadrul acestor centre de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private care au solicitat vaccinarea.

De asemenea, vă informam că astăzi, 25.02.2021, a început și campania de vaccinare a personalului didactic din județul Vâlcea. Momentan, vaccinarea a început într-un centru de vaccinare cu un flux separat pentru personalul didactic, urmând ca zilele următoare vaccinarea să continue și în alt centru de vaccinare.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – RoVaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *