În ultimele 24 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 51 de misiuni

452 0

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 7 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: două traumatisme, 4 diverse afecțiuni medicale și un accident rutier.

După acordarea primului ajutor calificat, pacienții au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti, pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 25.02.2021, la ora 16.19, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în Bujoreni, sat Olteni. Pentru stingerea incendiului, au acționat pompierii militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Până la stingerea incendiului, au ars mai multe elemente de mobilier (o canapea, și un șifonier). La scurt timp de la sosirea pompierilor, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri din locuință. Cercetările preliminare  arată că incendiul ar fi izbucnit de la jarul căzut din sobă pe materiale textile (pe canapea).

În data de 26.02.2021, la ora 02.42, pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al județului Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autocamion care transporta reactivi pentru determinarea prin ardere a conținutului de metale din probe geologice. Autocamionul a luat foc în trafic, în timp ce se deplasa pe DN7. Până la stingerea incendiului, au ars elemente combustibile de la sistemul de rulare al remorcii.

La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul incendiului, flăcările au fost stinse, înainte ca acestea să se propage și la restul camionului.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma supraîncălzirii componentelor de la sistemul de rulare al remorcii.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 40 de situații de protecție a comunități: 20 de misiuni de informare preventivă și 20 de misiuni de patrulare, în contextul Covid19.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Hortensia Papadat-Bengescu

Postat de - 8 martie, 2021 0
FacebookTwitterProzatoarea şi autoarea dramatică Hortensia Papadat-Bengescu s-a născut la 8 decembrie 1876, în comuna Iveşti, judeţul Galaţi. A primit din…

Acțiuni I.P.J Vâlcea

Postat de - 27 mai, 2020 0
FacebookTwitter                         ACȚIUNE PE LINIE DE SILVICULTURĂ   La data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *