Interviu cu Analia Selis la Râmnic, de Mărțisor “Tango Simfonic”

970 0

1 Martie a venit pentru mine, dar mai ales pentru publicul Filarmonicii “Ion Dumitrescu” cu o mare surpriză: bucuria revederii, într-un frumos recital de tangouri celebre, a Analiei Selis, în Râmnicul nostru drag.

Am avut ocazia de a ni se acorda acest interviu, am cunoscut-o pe Analia, o ființă gingașă, care transmite atâta bunătate și respect cum rar am întâlnit.

Corina Enache: Bună ziua! Vă mulțumim din suflet că ne-ați acordat un mic răgaz, să vă vedem și să ne cunoaștem, deși, sunteți de mult și în inimile noastre, ale vâlcenilor. Suntem onorați și încântați de această revenire a dumneavoastră. Am înțeles că ați mai fost în orașul nostru. Și chiar voiam, printre primele întrebări  dacă ne dați voie, să ne spuneți ce v-a impresionat la orașul nostru…

Analia Selis: Am venit acum mult timp aici… cred că a fost primul meu proiect cu “Vă place Tango”  – și a fost în 2014. Și de atunci am vrut să revin în Vâlcea. Nu este un oraș prin care trec foarte des.  Și chiar ieri vorbeam cu colegul meu Mariano Castro (n.r. Mariano Castro – pianist, aranjor) cum s-a dezvoltat. De atunci, ce îmi aduc aminte, este mai ales de public. La prima mea venire – într-o singură zi, am avut concert și apoi am plecat – mi-a rămas în suflet publicul frumos.  Acum, ceea ce am sesizat și sunt foarte fericită, este că revin în locuri care îmi plac foarte mult și văd schimbări. Văd clădiri renovate, văd drumuri refăcute și este foarte plăcut.

CE: Sunt frumoase și clădirile renovate, sigur că da. Dar nu pot să nu amintesc și de această clădire care a fost și ea renovată, cea în care ne aflăm – care găzduiește Sala Lahovari a Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, în care vă primim din nou cu mare drag. O să vă rog frumos să îmi spuneți despre proiectele dumneavoastră viitoare:

AS: Aici, în Râmnicu Vâlcea, noi am vrut foarte mult să venim să cântăm cu orchestra. Proiectul pe care vi-l prezentăm azi este un proiect pe care l-am pornit împreună cu pianistul Mariano Castro  în anul 2015. Este “Tango Simfonic” – Ediția I. Și chiar de atunci l-am promovat peste tot, în diferite filarmonici. Este un proiect foarte ușor de făcut pentru că avem toate partiturile și este bine făcut – aranjamentele sunt toate ale lui Mariano Castro. Conține tangouri care sună tradițional și trei tangouri din România interbelică pe care eu le cânt cu imens drag. Este o mândrie pentru mine să cânt muzică interbelică românească și este ceea ce mi-am dorit foarte mult și în sfârșit, se întâmplă!  Mai am două proiecte simfonice – “Tango Simfonic” – Ediția a II-a și un “Piazzolla Simfonic” și sperăm să revenim în Vâlcea și cu aceste proiecte, tot cu orchestra. Anul acesta noi sărbătorim Piazzolla, sunt 100 de ani de la nașterea lui  Astor Piazzolla, faimosul compozitor argentinian.

CE: Și, presupun că este foarte frumoasă colaborarea cu colegii dumneavoastră…

AS: Foarte frumoasă! Și o surpriză foarte mare este! De obicei este o muzică foarte bine primită. Eu apreciez foarte mult colaborarea cu muzicienii. Apreciez importanța lor pentru că dacă ei nu sunt în scenă, eu nu aș putea să cânt. Singură nu pot, am nevoie de ei. Și atunci cred că ei simt acest respect din partea mea. Și, de obicei, sunt foarte bine primită. Și există o iubire…

CE: O energie…

AS: …Care este foarte frumoasă! Și, iarăși, o a doua surpriză foarte mare pe care o am în această colaborare este  prima mea colaborare cu Daniel Manasi  pe care îl știam mai demult ca violonist. Dar nu îl știam ca dirijor, și este o surpriză extrem de  plăcută!

CE: Da! Vă mulțumim din suflet că ne acordați această bucurie chiar de ziua Mărțisorului.

AS: Se potrivește foarte mult! Deci, pentru Mărtișor este perfect!

CE: Da, este perfect! Și, zilele acestea, pana la 8 Martie sunt zile dedicate femeii, dar și tuturor sufletelor frumoase, iubitoare de frumos, zicem noi. Și sunt convinsă că publicul din această seară va fi foarte încântat!

AS: Da!

CE: Este absolut minunat! Vă mulțumim din tot sufletul pentru ca ați venit să ne faceți acest minunat cadou muzical de Mărțișor!

AS: Eu mulțumesc! Abia aștept întâlnirea cu publicul pentru că nu m-am întâlnit de foarte mult timp cu publicul din Râmnicu Vâlcea! Și sper și aștept  și să revenim și cu celelate proiecte.

CE: Cu multe alte proiecte! Vă mulțumim din suflet, suntem onorați și încântați că vă avem, pe dumneavoastră, pe pianistul Mariano Castro,  pe dirijorul Daniel Manasi și pe ceilalți colegi din orchestră!

“Curierul de Râmnic” vă mulțumeste încă o dată, iar eu, Corina Enache,  vă mulțumesc pentru timpul acordat în numele cititorilor noștri!

 

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *