Florin Cîțu, despre veniturile din sectorul public: „Aceste sporuri sunt date doar pentru că apari la locul de muncă”

563 0

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat miercuri seara, la postul B1TV, că în ultimii patru ani veniturile în  sectorul public s-au dublat, de la 53 miliarde lei în anul 2016, la 110 miliarde lei în prezent.

„Am spus că, în aceşti patru ani de zile, veniturile în sectorul public s-au dublat. Nu inventez nimic, cifrele sunt reale – de la 53 la 110 miliarde lei. Gândiţi-vă că în 2016 se cheltuiau 53 miliarde lei cu personalul bugetar, astăzi se cheltuiesc 110 miliarde lei. Dintre aceste 110 miliarde lei, aproape 27 sunt sporuri. Nu ar fi o problemă dacă aceste sporuri ar merge la oameni care şi-au făcut treaba şi peste, după aceea. Ca în sectorul privat în care tu premiezi pe cineva. Din păcate, aceste sporuri sunt date doar pentru că apari la locul de muncă”, a precizat Florin Cîţu.

„Anul acesta am făcut ceva ce nu a mai făcut nimeni de foarte mult timp – am îngheţat în sectorul public toate salariile. Dacă aş fi văzut că s-a dublat performanţa, mergeam mai departe. Întâi să fim convinşi de asta. În al doilea rând, venim cu o lege a salarizării nouă şi acolo vom lucra la felul în care sunt distribuiţi aceşti bani, aceste 110 miliarde lei vor fi distribuite pe criterii de performanţă. Oamenii vor avea indicatori de performanţă pe care îi vom face împreună cu companiile. De multe ori va trebui să luăm companii din sectorul privat care să ne ajute să definim aceşti indicatori şi oamenii vor fi remuneraţi în funcţie de performanţe. Cred că în sectorul bugetar aceia trebuie premiaţi, nu toţi cei care sunt acolo”, a completat premierul.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Octavian Cotescu

Postat de - 23 august, 2021 0
FacebookTwitterÎn 22 august, s-au împlinit 36 de ani de la trecerea în eternitate a  marelui actor de teatru şi film…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *