Siegfried Mureșan: oligarhii fugari și toți cei care lucrează la destabilizarea Republicii Moldova vor fi sancționați de Uniunea Europeană

266 0

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a afirmat faptul că oligarhii fugari și toți cei care lucrează la destabilizarea Republicii Moldova vor fi sancționați de Uniunea Europeană.

Ani de zile, Republica Moldova nu a putut să se dezvolte în ritmul pe și-l doreau oamenii din cauza oligarhilor care, cu ajutorul Federației Ruse, au ținut țara pe loc, captivă intereselor lor și ale Rusiei. Acești oligarhi au fugit între timp din țară, au fugit de răspunderea în fața legii, dar au continuat să finanțeze măsuri pentru destabilizarea țării.

Uniunea Europeană vine acum în sprijinul autorităților și oamenilor cinstiți din Republica Moldova prin adoptarea unui mecanism care va sancționa în mod transparent și predictibil toate persoanele care acționează pentru destabilizarea țării și atacă democrația și statul de drept. Prima listă a persoanelor supuse sancțiunilor a fost adoptată astăzi la nivel european.

Sancțiunile includ interdicții de călătorie precum și înghețarea fondurilor și a resurselor economice.” a mai precizat Siegfried Mureșan.

Sursa: Facebook Siegfried Mureșan

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *