A fost publicat în Monitorul Oficial calendarul evaluărilor naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

447 0

Tocmai a fost publicat în Monitorul Ofical al României calendarul privind evaluările naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2020-2021. Acestea se vor desfăşura în perioada 20 aprilie – 20 mai, conform unui ordin al Ministerului Educaţiei și Cercetării.

Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a va debuta  cu proba scrisă la Limba română, care va avea loc pe 20 aprilie, conform Agerpres. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba maternă în aceeaşi zi. Următoarea probă – cea la Limba română – citit va avea loc pe 21 aprilie, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine în aceeaşi zi proba la Limba maternă – citit.

Pe 22 aprilie, copiii din clasele a II-a vor avea de susţinut proba la Matematică.Cei aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine pe 23 aprilie proba de scris – citit la Limba română.

Evaluarea naţională la clasa a IV-a va începe pe 18 mai cu proba la Limba română, care va fi urmată pe 19 mai de cea la Matematică. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine pe 20 mai proba la Limba maternă.

Elevii de clasa a VI-a vor susţine pe 12 mai proba la Limbă şi comunicare şi pe 13 mai, proba la Matematică din cadrul Evaluării naţionale.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *