O lume fantastică creată din metal și un artist uimitor: Viorel Loghin

539 0

Alien vs Predator, Edward Omul Foarfecă, Robocop, păianjeni, Spiderman, cavaleri, cai, himere, camioane. Totul din metal. Și totul, chiar aici, în România.

Creații fantastice ale unui tânăr înzestrat cu mult talent, care  face din meserie artă:  Viorel Loghin, un tânăr prahovean din orașul Azuga.

Sunt mai mulți astfel de creatori, care păstrează epavele pe roți și diverse alte component metalice de prin atelier sau din gospodărie, pentru a alcătui obiecte uimitoare din metal, prin procedeul sudurii, dar lucrările tânărului prahovean sunt fantastice. Și, dacă tot adoră metalele, nu ne-am mira să fie și fan al “metalelor grele”  și, aici ne referim la muzica Death Metal sau măcar Heavy ori Hard.

Pentru el, orice e bun: chei, scuturi, bujii, cuie, lanțuri, cabluri, rulmenți. Imaginația este debordantă, talentul este pe măsură. Unele lucrări sunt monumentale, altele, micuțe, de 30-50 cm înălțime.

Tânărul Viorel Loghin a învățat acum câțiva ani meșteșugul sudurii și, din aproape în aproape, a ajuns să aibă propriul atelier, unde bucuria creației depășește chinurile muncii intense. Piesă cu piesă, componentă cu componentă, ansamblurile prind formă și viață, uimind privitorii. Odată cu munca și cu trecerea anilor, vine și experiența. Odată cu fiecare lucrare terminată, expusă și prezentată, vine și recunoașterea. Manifestată în laude și faimă, dar și în comenzi, pentru că laudele nu țin de foame. Ori, ce poate fi mai minunat pentru un artist, decât să trăiască din creația sa?

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Ziua Limbii Române

Postat de - 31 august, 2020 0
FacebookTwitterZiua Limbii Române este celebrată în Republica Moldova începând cu 31 august 1989, în memoria recunoaşterii acesteia ca limbă de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *