Deputatul social democrat Eugen Neață salută etapa a 3-a de vaccinare

540 0

Deputatul social democrat Eugen Neață, adept al măsurilor de prevenire și al vaccinării,  salută etapa a 3-a de vaccinare, ce a debutat luni, 15 martie, însă trage un semnal de alarmă asupra funcționalității Platformei online, care a prezentat câteva sincope chiar din primele ore, lucru ce duce la descurajarea populației de a se înscrie. Acesta prezintă un punct de vedere pertinent și de bun simț și, totodată sugerează soluții pentru ca vaccinarea să fie cât mai credibilă și eficientă.

Acces la vaccin pentru toată lumea!

Aceasta este o zi importantă pentru foarte multă lume. Nu mai există restricții la înscrierea pentru vaccinare!

A început etapa a treia a înscrierii, la care, teoretic, are acces toată lumea. Singura piedică rămâne funcționarea platformei de înscriere online, ceea ce arată capabilitățile generale și profesionale de care dispunem în vederea unei adevărate digitalizări a României. Urmăresc și eu, ca și dumneavoastră, știrile orei, și aflu că sunt regiuni întregi care nu au acces la înscriere în acest moment pentru simplul motiv că platforma funcționează prost. Și ne mai întrebăm de ce scade entuziasmul vaccinării. După îndoielile care au apărut în legătură cu unul dintre seruri, nu era nevoie de o sincopă nouă, ușor de evitat de spiritul preventiv al oricărui gospodar. Este un făcut, iată, ca în toate acțiunile publice organizatorii Guvernului să își dea cu stângul în dreptul, fără nicio conotație politică, de data aceasta. Vaccinarea este, așadar, la îndemâna tuturor românilor, fără priorități și elite mai mult sau mai puțin esențiale. De astăzi înainte nimeni nu mai este esențial pentru campania de vaccinare. Pe traseul etapelor de vaccinare de până acum încă nu știm nimic însă despre accesul la vaccinare al celor imobilizați la pat, al persoanelor cu handicap cu slabe posibilități de mișcare și al bătrânilor aflați la vârsta tuturor neputințelor. Lipsesc informații de pe toate mijloacele de comunicare, dar nu lipsește nevoia publică de a ști dacă oamenii aflați în nevoie au avut acces la vaccinare și dacă vor avea în continuare și în ce mod. Acesta pare cel mai ocolit subiect din prezentările publice ale gloriosului nostru proces de vaccinare. Câți din câți oameni imobilizați la pat au fost vaccinați, câți din câți handicapați și câți din câți bătrâni peste 65 de ani? Am auzit pe cineva, om mare, ca să zic așa, că nu se știe câți români sunt imobilizați la pat, câți sunt handicapați și nici câți au vârsta peste 65 de ani. O minciună, evident. Imobilizații și handicapații primesc sprijin financiar și pensionarii … pensii, deci toți figurează în situații financiare oficiale. Deci se știe și câți și unde se află acești oameni. Ceea nu se știe este cum să se ajungă cu vaccinul la ei. Prin muncă și bună organizare, bineînțeles. Poate că astăzi, când avem cu toții acces la un vaccin, ne gândim în sfârșit cum să facem să aibă această șansă și cei mai lipsiți de șansă dintre noi.

C.R.

Articole asemănătoare

Știri de la Comisia Europeana

Postat de - 19 februarie, 2020 0
FacebookTwitterComisia îndeamnă România să pună în aplicare în mod corespunzător Regulamentul UE privind lemnul (EUTR), care interzice întreprinderilor din sectorul…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *