” Maşina stă pe loc în Vinerea Verde!”

435 0

Comunicat de presă

 

Vinerea Verde, campania inițiată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), are ca scop reducerea poluării din marile orașe.

Ținta este ca până la sfârşitul anului, cel puţin unul din patru angajaţi să vină la serviciu, în ultima zi lucrătoare a săptămânii, pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun  şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

 Această campanie este o invitaţie la mişcare atât pentru angajaţii instituţiilor publice, dar şi pentru cei din mediul privat.

Instituția Prefectului s-a arătat deschisă inițiativei de mobilitate curată a ministerului mediului, încurajând angajajații instituțiilor publice locale să opteze pentru mijloace de transport alternative în cadrul deplasărilor zilnice pe care le efectuează.

Agentia pentru Protectia Mediului Vâlcea a lansat un semnal și către primăriile din orașele Vâlcii  pentru a adera la acest model de impulsionare a transportului cu emisii scăzute.

Oricine poate adera la Vinerea Verde alegând o altă metodă de deplasare în locul autovehiculului personal sau personalizându-și poza de profil cu mesajul de campanie (Facebook profile frames Vinerea Verde).  

 

       Director Executiv,                                                              Purtător de cuvânt,

Ing. Alin Iulian VOICESCU                                             Cons. Alina ISTOCESCU

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *