Clienții rețelelor de telefonie fixă sunt hărțuiți la telefon de diverși reprezentanți ai unor firme noname

419 0

Cu o frecvență care te scoate din minți, clienții rețelelor de telefonie, în special cei care dețin încă un telefon fix și sunt în vârstă, sunt asaltați de diverse persoane care pretind că ar fi reprezentanți ai unor firme de distribuire a unor produse.

“Bună ziua, doamna/domnul A., numele meu este Cutare Cutărescu și v-am sunat să vă fac o propunere din partea firmei X, producătoare de medicamente, altceva decât găsiți în comerț”. Sau veselă, aparatură electrocasnică. Sau, consultații medicale gratuite, cu tombole în produse sau bani și posibilitatea achiziționării unor produse  în cazul în care cei apelați se prezintă la o anume întâlnire organizată de firma respectivă. Așa sună un asemenea apel.
O persoană vârstnică este vulnerabilă. Timpul său liber se presupune a fi altul decât în cazul uneia angajate, deci este ținta ideală pentru acest tip de comercianți. Adeseori, tot vârstnicii sunt ținta atacurilor unor impostori care îi lasă fără bani prin metoda Accidentul sau prin alte stratageme pedepsite de lege.
În medie, un abonat primește 2 apeluri de acest tip pe săptămână, singura sa armă fiind refuzul ofertei sau închiderea bruscă a apelului. Sau, renunțarea la abonament.  Întrebarea este, de unde procură cei care apelează, numărul de telefon și numele celui apelat? Răspunsul poate fi în cărțile de telefon în variantele electronice disponibile pe net, sau, cred cei pățiți, în arhivele unor CAR-uri sau instituții care nu ar trebui să facă publice aceste informații.

K.R.

Articole asemănătoare

Gheorghe Lazăr

Postat de - 24 martie, 2021 0
FacebookTwitterGheorghe Lazăr, pedagog, teolog, traducător și inginer român, a fost considerat fondatorul învățământului în limba română din Țara Românească. În…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *