Dublu eveniment cultural la Casa Simian – Marius Ghica își lansează un volum de eseuri și vernisează o expoziție

472 0

Joi, 15 aprilie, începând cu ora 14.30, criticul literar, eseistul și, totodată, plasticianul craiovean Marius Ghica își lansează un volum de eseuri și inaugurează o expoziție de plastică, creații proprii, și, nu oriunde, ci în curtea interioară a Muzeului de Artă „Casa Simian”.

Un dublu eveniment, cu o semnificație aparte, mai ales acum, în prag de sărbătoare, când iubitorii de cultură sunt însetați de lucruri bune și frumoase, care să le bucure ochii și sufletul.

Participanții se vor delecta cu lansarea cărții „Cosmopolis – eseuri și tălmăciri despre noi și viața în cetate”, apărută la Editura Aius, din Craiova, în 2020dar și cu expoziția intitulată „Cocoși”, cu lucrări pline de culoare, picturi în ulei pe pânză sau realizate în tehnică mixtă.

Evenimentul este organizat de Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Uniunea Scriitorilor din România și Fundația Editura Noul Scris Românesc.

Iată biografia autorului: Marius Ghica, (pseudonimul lui Marius Ghiță), se naște la 26 octombrie 1954, la Băilești. Urmează Liceul „Nicolae Bălcescu” din Craiova; Facultatea de Filologie, secția franceză-română a Universității din Craiova (1974-1978). Este profesor de limba franceză la Calafat (1978-1985) și redactor la revista Ramuri (din 1985).

A debutat cu cronici despre Lucian Blaga”, Constantin Noica și  E. Papii, în Ramuri (1981), publicând apoi articole la toate revistele culturale din țară, cu traduceri și eseuri despre scriitori și filosofi români și francezi. Ulterior, a publicat volume de eseuri și critică literară.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

„CUM LOCUIM”

Postat de - 20 octombrie, 2022 0
FacebookTwitterÎn perioada 21-28 octombrie 2022, filialele Sibiu-Vâlcea, Brașov-Covasna-Harghita și Mureș ale Ordinului Arhitecților din România organizează în Centrul Civic al…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *