Cîțu a abrogat ordinul Andreei Moldovan, care ne-ar fi putut arunca iar în carantină

103 0

Ordinul privind noile criterii de carantinare semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și publicat marți în Monitorul Oficial, a fost abrogat miercuri seara de premierul Florin Cîțu.

După ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătății, Florin Cîțu a revocat ordinul MS care a pornit o întreagă vâlvă în lumea politică în ultimele 24 de ore, iar miercuri seara decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Ordinul Ministrului Sănătății nr. 506/2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, scrie în Monitorul Oficial al României.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori ar fi putut intra în carantină, potrivit ordinului, dacă aveau minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă ar fi adunat minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *