Călin Popescu Tăriceanu atacă politica de împrumuturi de pe piețele extrene.

668 0

„De ce ar vrea băncile să rişte, participând la dezvoltarea sectorului auto sau energetic, când statul le dă cele mai mari dobânzi pe care ele le-ar putea obţine în Europa?”, se întreabă Tăriceanu. În opinia sa, „efectul pe termen mediu al drenării de către MFP a resurselor băncilor româneşti va fi oprirea proiectelor de dezvoltare, diminuarea creşterii economice, pierderea de locuri de muncă sau stoparea creşterilor de salarii în mediul privat”.

„Întindeţi mâna către românii care au economii ce îşi pierd în fiecare zi din valoare din cauza dobânzilor minuscule oferite de bănci! Daţi românilor dobânzi bune la plasamentele lor şi veţi avea banii pentru deficit, lăsând în acelaşi timp resurse pentru finanţarea dezvoltării. România are nevoie de finanţare pentru marile proiecte de infrastructură, pentru spitale regionale, pentru dezvoltarea proiectelor energetice, pentru transformarea Dunării în cea mai mare autostradă a Europei, ori această deturnare a resurselor băncilor comerciale strict pentru finanţarea unui deficit naţional nu ne ajută”, mai scrie Tăriceanu.

Dincolo de realitatea spuselor lui Tăriceanu, nu trebuie să uităm că guvernul lui ne-a târât în criza anterioară lăsându-ne la mâna băncilor.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *